Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Foto węża-prośba o numer części

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

więc tak jak napisałem dojezdzajac do domu zapalila sie czerwona lampka a pod silnikiem kapał płyn.temp.nie wzrosła było idealne 90st.i co dalej z tematem?juz kiedyś zauważyłem że potrfiła sie mała kałuża zrobić lecz myslalem ze to z klimy.auto zaparkowane i unieruchomione.prośba o pomoc.

Opublikowano

nieszczelność układu chłodzenia :cool1:

czerwona kontrolka sygnalizuje niski poziom płynu chłodzącego

Opublikowano
  • Autor

no ok wiem plyn uciekł to sie kontrolka zapaliła.ale co może byc przyczyna nieszczelności?bo sie ludzie rozpisują o pompach wody uszczelkach pod głowicą itd.ja mam nadzieje że to wąż jakiś i tyle.

Opublikowano

przyczyn może być wiele :wink4: nic tylko wjechać na podnośnik i lukać skąd wycieka

Opublikowano

Miałem to samo tylko płyn wyciekał bardzo wolno. Mam przelatane 260 kkm i pompa była ok. Dolewałem wody i szukałem i nic. W jednym warsztacie gość miał taka sprytną pompkę z manometrem, którą szczelnie podłączało się do wlewu w zbiorniczku wyrównanwczym płynu chłodniczego i po zwiększeniu ciśnienia wszystko cieknie szybciej i obficiej. Wyraźnie ujawniła się nieszczelność na łączeniu rury.

Opublikowano
  • Autor

jak sprawdzić czy pompa jest ok?bo to że cieknie z węża będzie widać(tak myślę) i mam wielka nadzieje ze to wąż.mój mechanik właśnie wyjechał do sanatorium k...wa. :wallbash:[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2009, 09:17_________________________________________________i jeszcze może jest któs w stanie wyjasnić dlaczego się silnik nie zagrzał tylko trzymał równe 90st?

Opublikowano

Kontrolka zapala się i piszczy, gdy poziom płynu chłodniczego zejdzie poniżej podstawy zbiorniczka wyrównawczego, tam jest czujnik. Tak więc twórcy silnika pomyśleli o tym, żebyś auta nie przegrzał.

Opublikowano

Może ci cieknąc tez na kroćcu lub pompa wody, albo z chłodniczki oleju. Zalej płynem, zagrzej silnik, wyłącz i macaj węże.

Opublikowano

Najlepiej jakbyś miał możliwość podskoczenia do kogoś kto ma kanał i szukać do bólu,jeżeli tak szybko Ci płyn ucieka to bez problemu zobaczysz gdzie wyciek.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki,wrócę z pracy zaleje wodą bo szkoda płynu i zobaczymy.cicha nadzieja że to nie pompa

Opublikowano

rzadko bywa że to pompa, mi ciekło na kroćcu

pozdro

Opublikowano
  • Autor

rookie jeszcze tylko co to jest ten krociec?

Opublikowano

http://mobileking.proste.pl/allegro/69-Audi-8D0/DSC07561.JPG

chodzi o ten trójnik, ale obejrz wszystko

pozdrawiam

dobrze kolega mowi mi tez stad cieknie w sobote wymiana :wink4: najlepije sprawdzac nieszczelnosc rano jak silnik jest zimny wtedy widac wycieki i rozowa barwe w miejscu wycieku bo jka silnik goracy plyn odparuje i zwiekszy swoja objetosc i nie cieknie wtedy.

ten krociec podobno czesto pada i wymianiac trzeba co 5 lat srednio:) kosztuje 12zl zamiennik :wink4:

Opublikowano
  • Autor

znalazłem tak mi sie wydaję przyczynę.zagrzałem silnik otworzyłem maskę i kapie .po zgaszeniu bardziej.teraz bym prosił o numer tego węża jeśli ktoś jest w stanie podać.poniżej link do foto.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39f139f1ef9250b6.html

Opublikowano
  • Autor

dokładnie-dziś go wyjąłem a nie było łatwo.wielkie dzięki dla potwierdzenia zdjęcie całości.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4099206bf7b4908.html

i szukanie bo jak nie allegro to aso.

szukałem już jednego węża inter cars rozklada rece.ale ile rzeczy tam nie maja i co z tego.,,