Sajper Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Wydaje mi sie ze mam zablokowany OBD II, interface wykrywa na 2 kompach(xp, seven) ale mi sie kurcze nie łaczy próbowałem vag com 311-2(crack) i 409 i polskim vag 4.9 i nawet jednym z tych nowszych 908... i na żadnym nie mogę uzyskać połaczenia tzn. wychodzę z założenia że albo kabel(dioda swieci po włożeniu w złacze) jest zepsuty albo mam zblokowane połczenie w samochodzie... serdecznie proszę o pomoc
Gość Michał Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Sprawdź czy dochodzi prąd do gniazda, bodajże pin nr 16 to jest "+", pin nr 4 "-" ,ale chyba nie świeciła by się dioda gdyby nie było zasilania. Mozesz jeszcze spróbować zmniejszyć prędkośc portu USB w komputerze, czasami to pomaga
dread535 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 tez mialem taki przypadek i moj mechanik podlaczal sie bezposrednio do kompa a nie pod wtyczke, co sie okazalo - immobilizer blokowal wejscie w kompa:) tyle z mojej strony
domjenick Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 przyjrzałbym się gnazdu OBD-może być przerwa na kablu,
jarecki55 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Przydał by się troszkę szerszy opis problemu. Ale zaczął bym od tego na którym com-ie wykrywa ci kabelek jeśli ma na USB potem sprawdzenie tego w programie VAG. Zapraszam na GG chętnie pomogę sprawdzić i rozwiązać problem. PS. IMMO blokujące Linie K raczej bajka szybciej zwarcie Lini-K gdzieś na aucie lub porostu upalony bezpiecznik
Rekomendowane odpowiedzi