Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BRC] Multitroinic przy zwalnianiu lekkie szarpanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

pierwszy raz w zyciu mam multitronica, nie wiem jak powiniem funkcjonowac wiec zadaje tu pytanie

Jak jezdze wolno, szybko, jakkowielk, nic nie szarpie, Jezdzi sie miodzio tym bezstopniowym automatem.

ALE gdy jade i puszczam gaz, zaczynam hamowac, to tak w granicach 50 kmh do 20kmh zwalniajac czuje lekkie "zrzucanie" biegow przez skrzynei ?? czy to normalne, albo czy to mozliwe ? to nie jest takie rasowe szarpanie.. ale czuc jakby skrzynia zrzucala kolejno biegi..

Moze to znaczy ze automat jest do naprawy ?? kupilem to audi pare dni temu, wymienilem olej w skrzyni i na razie jest super.. ale martwi mnie to zwalnianie..

dzieki za pomoc

pozdr

ps. Audi A4 2003 rok 2.0 benzyna

Opublikowano

były podobne problemy na forum opisywane. poczytaj rozne tematy o problemach z multi.

o ile dobrze kojarze to ktos opisywal podobny problem i czekala go naprawa skrzyni...

Opublikowano
  • Autor

no to nic, poszukam jakiegos specjalisty w poznaniu i podjade do niego..

a czy na diagnostyce elektronicznej skrzyni biegow wyjda mi teraz jakies bledy ?

Opublikowano

no od VAGowania powinienes zaczac wszelkie rozmowy.

a ja od razu CI powiem co powiedza w serwisach do ktorych poejdziesz.

"Panie my multronikow nie dotykamy" :D:D:D

Opublikowano
  • Autor

jesli sie dowiem ze skrzynia jest do wywalenia.. to sam ja rozbiore ;) jesli bedzie trzeba zainwestowac w nowa to nic nie strace a moze czegos sie naucze.. ale wlasnie wrocilem z jazdy i generalnei rzecz biorac to chyba jestem troche przewrazliwiony.. nikt inny tego leciutkiego zrzucania biegow przy zwalnianiu nie czuje... moze jest ktos z poznania kto ma cos takiego i moze sie ze mna przejechac ??

Opublikowano

popytaj w dziale regionalnym , na pewno na spoty przyjezdzaja ludzie z Multi .

chlopaki na pewno Ci poradza...

Opublikowano

Jutro mamy spota- najprawdopodobniej o 16 w McDonaldzie przy IKEI - przyjedź, sprawdzimy co się dzieje :)

... i popraw profil :) Jeśli masz BRC to oczywiście B6 ;)[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2009, 05:41_________________________________________________Niestety nie dojadę dziś na spota - jeszcze za dużo promili we mnie siedzi ;) Ale jeśli Deszcz dojedzie dziś do Mc to pomoże Ci zdiagnozować skrzynkę (też jeździ na CVT).