Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przeciągnięcie kabla do kabiny + montaż CB radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde to jakbyś ciągnął kabel z elektrowni do golarki bo nie chcesz w gniazdko ingerować :kox:

Przecież bezpiecznik możesz założyć a nawet wpiąć w skrzyneczkę z bezpiecznikami. Nie chciał bym być twoim elektrykiem zapewne pierwsze słowa "proszę pana a do czego te kable?" Pajęczyna tajemniczych kabli z aku pod maską.

A tak odnośnie twojej wypowiedzi to może pora założyć oddzielny alternator i aku do tych dodatkowych urządzeń żeby się nie pogryzły biedulki :(

I bez urazy ;)

Opublikowano
  • Autor

no jest ich całe dwa jedne do CB i jedne do car audio :naughty:

Nie chciał bym być twoim elektrykiem zapewne pierwsze słowa "proszę pana a do czego te kable?"

nie wiem :decayed: z elektryki i elektroniki samochodowej wszytko zrobię sobie sam :decayed:

Opublikowano

Nie no spoko ważne co by grało. Ale jak mój ojciec zabrał się do elektryki przy golfie w ten sposób to jak się coś sypło to dopiero był ubaw co od czego :confused4:

Opublikowano

ja tez uważam ze dobrze jest pociągnąć osobne zasilanie z bezpiecznikiem.. nie ma co przeciążać niepotrzebnie instalacji auta..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też tak zrobiłem - tj. przez ten trójkącik wciągnąłem kabelki od aku. Następnego dnia z elektrykiem zdjęliśmy plastik pod kierownicą i naszym oczom ukazała się listwa zasilająca. Okazało się, że niepotrzebnie przeciągaliśmy kabel bo panowie w Audi zrobili to już za nas i dokładnie tak samo od aku pociągneli zasilanie do tej listwy. Więc zbędna robota. No ale ja podłączałem poza CB jeszcze ładowarkę do navi i ciągnąłem zasilanie do gniazda zapalniczki do bagażnika. Doszedłem do wniosku, że szczytem bezczelności jest poskąpienie gniaza zapalniczki w avancie.

Opublikowano

Hej... Powiedzcie mi... Radio CB mam w schowku, jak otworze maske to przy akumulatorze są dwie takie gumowe zaślepki, ale za nimi jest troche tej wykładziny a potem coś metalowego... Idzie to jakoś obejść ? ew. czy jest jeszcze jakieś inne bezkolizyjne dostanie się z AKU do kabiny, żeby było mało roboty ;) ?

Opublikowano

Kolego a w jakim aucie chcesz to zrobić? B5 czy B6? Bo widzę, że jeździsz B6 a piszesz w temacie dla B5 ;)

Opublikowano

no w B6 ale przecież szkielet mają podobny :P

Opublikowano

Też tak zrobiłem - tj. przez ten trójkącik wciągnąłem kabelki od aku. Następnego dnia z elektrykiem zdjęliśmy plastik pod kierownicą i naszym oczom ukazała się listwa zasilająca. Okazało się, że niepotrzebnie przeciągaliśmy kabel bo panowie w Audi zrobili to już za nas i dokładnie tak samo od aku pociągneli zasilanie do tej listwy. Więc zbędna robota. No ale ja podłączałem poza CB jeszcze ładowarkę do navi i ciągnąłem zasilanie do gniazda zapalniczki do bagażnika. Doszedłem do wniosku, że szczytem bezczelności jest poskąpienie gniaza zapalniczki w avancie.

Hm u mnie jest gniazdo w bagażniku :) oj te liftingi :tongue4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

adaxus:

Zobacz czy pod plastikiem, który masz przy lewym kolanie (siedząc za kierownicą) nie masz listwy z prądami. Jeśli tam jest to szkoda byłoby rzezać auto.

k0za:

Teraz jak się przesiadłem na B6 w sedanie dalej nie mam gniazda zapalniczki. No ale to jestem w stanie zrozumieć - limuzyna.