Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5]Po zalączeniu klimy, falują obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co moze byc przyczyna falujacych obrotow na biegu jalowym podczac wlaczonej klimatyzacji ?

Opublikowano

Może byc słaby akumulator i przy dużych spadkach napięcia np przez włączoną klime może się tak zachowywać.

Opublikowano

silnik nie widzi klimy właczonej i niepodnosi dawki paliwa najprawdopodobniej :biggrin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no i...? :rolleyes: :smile:[br]Dopisany: 08 Maj 2007, 16:08 _________________________________________________no co jest specjalisci? nikt nie moze mi doradzic? :) teraz jest tak ze z załączoną klimą auto ma takiego muła ze jedzie jak 1.6

Opublikowano

ze jedzie jak 1.6

czyli śmiga niesamowicie, więc co narzekasz :grin::cool:

Opublikowano
  • Autor

bardzo smieszne. Wkurza mnie to zachowanie. trzymam go na obrotach np 2000 i jak zalaczam klime to obroty spadaja nawet do 1200. Wyłączam i znowu 2000obr/min Co to moze byc ??

Opublikowano

Najlepiej podepnij VAG-a i bedziesz wszystko wiedzial, troche to dziwne ze 2000obr/min po wlaczeniu klimy spadaja na 1200obr rozumie gdyby, spadaly o 100obr. ale o tyle.

Opublikowano

a może to czysto mechaniczna sprawa. Jakieś mega naprężenia paska bądź przyblokowana rolka - strzelam teraz co prawda ale warto byłoby sprawdzić to.

Opublikowano

U mnie jest tak samo jak jest gorąco i mam włączoną klime sa takie wachania obrotów ze silnik potrafi zgasnąć

Opublikowano

w mojej też tak jest ale jeszcze ani razu mi nie zgasła a obroty falują od 700-1000

na pewno jest słaby aku wiec to o czym mówił kolega adam, w tym tyg podlece na vag-a i dam znać co wykazało