luisso Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Witam Wszystkich, mój problem nie jest pierwszy w tym temacie. W moim przypadku sytuacja wygląda tak: zaraz po odpaleniu samochodu odskakuje tylna klapa ( zamek sam odbija). Musze wyjec z samochodu i domknąć ją. Po domknięciu okazuje się, że klapy już otworzyć nie mogę - zamek się zatrzaskuje . Dopiero po przekręceniu kluczyka w zamku mogę otworzyć klapę. Czy ktoś z Was miał już taką sytuację i wie jak temu zaradzić? Mam kluczyk scyzoryk z 3 przyciskami. z góry dzięki za pomoc! lukasz
flapers Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 witam czy rozwiązałeś może ten problem ponieważ mam tę samą przypadłość i nie bardzo wiem jak to ugryźć
mały86 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Miałem tak samo okazało się ze jeden mikro styk od otwierania klapy(są 2 obok podświetlania tablicy) miał zwarcie.Po odłączeniu 1 tego ze zwarciem wszystko działa.Oczywiście na 1 mikro styk
emilek_2 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Miałem to samo. Powodem było też zwarcie jednego z mikro styków. Rozebrałem tapicerkę klapy bagażnika i kiedy ruszałem przewodem gdzie było zwarcie mechanizm zaczynał wariować. Wyciągnąłem więc wtyczkę zaizolowałem i na razie otwieram przy użyciu jednego przycisku - jak padnie to wymienię całość
Rekomendowane odpowiedzi