Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Podskakuje podczas zaboksowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Ostatnio na mokrej nawierzchni zauważyłem, ze gdy na 1dynce rusze i gdy gwałtowniej dodam gazu po zaboksowaniu kół na asfalcie tak jakby podskakiwal mi przod (podskakiwal silnik) i slychac takie uderzenia jak juz lapie przyczepnosc. Takze jadac powoli po drodze ktora ma dołki w miare glebokie i auto zacznie plywac, to wraz z nim silnik, czuc ze plywa pod maska i obroty sie wachaja (auto łapie "żabkę"). Czy to jest normalne (moje przewrażliwienie)?? Czy spowodowane jest to ciężarem silnika?? Pozdrawiam :)

Opublikowano

A w jakim stanie masz amorki i zawiechę :question: I poduszki pod silnikiem warto by sprawdzić. To nie jest normalny objaw.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie amorki nie byly wymieniane od nowosci, nie mialem narazie czasu na sprawdzenie. Poduszki jak bylem u znajomego mechanika powiedzial ze sa wporzo, czyli stawiam na amorty. Jak bede mial wiecej czasu to chyba bede musial na telepawke podjechac, prawda??

Opublikowano

ja miałem kiedyś w escorcie walnięte amorki i efekty były podobne, cały przód skakał i silnik się telepał jak koła buksowały a i przy bardzo ostrym hamowaniu nie trzymały przednie przyczepności.

Opublikowano

kszulc, od nowosci to pewnie juz nie jeden raz wymieniane zostaly , podjedz na trzepak i Ci powiedza co i jak :twisted:

Opublikowano

U nas takie cuś było, ale po wymianie wahaczy górnych zniknęło, teraz znowu są do wymiany a nic nie podskakuje, mam taki wyjazd z domu ze niemal za każdym razem profil aswaltu powoduje że przód łatwo zrywa przyczepność mimo że to tylko 101 koników. Może u mnie przycyzną były opony- SP sport, teraz są jakieś kleber czy jakośtak i sie kończa..

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie wahacze wymienialem niecaly miesiac temu na Febi. Jade jutro na trzepaki, zobaczymy co z tego wyniknie.

Opublikowano

też mam czasami wrażenie że silnik sobie "pływa".

Ale zawsze mi sie wydawało że to sprawa tego że on wisi na wielkich rozmiarowo poduchach, żeby go czuc i słychać nie było na aucie i stąd musi być miekko zawieszony.