Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie typowy problem. Proszę o pomoc. Ważne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:.

Spotkał mnie dość nietypowym problem. Dzisiaj pod wieczór po 19 chciałem jechać do sklepu... a tu akumulator ledwo zipie. Już był na wyczerpaniu. Ostatnio raz jechałem żabą w Poniedziałek (28.09). Pewnie dlatego tak się stało, teraz będe wiedział. Ale nie o tym.

Na parkingu akurat mieli prostownik, więc podładowałem akumulator i odpalił bez problemu. Ale później patrze na wyświetlacz i mi kontrolka od Air Bagu nie zgasła. Byłem zdziwiony, bo ostatnio kiedy jechałem czyli w Poniedziałek (28.09) wszystko działało bez zarzutu chodziło jak ta lala i dało się włączyc ogrzewanie tylniej szyby. Jak wracałem ze sklepu to nadal mi się świeciła kontrolka od Air Bagu, a jak się zatrzymałem pod Kebabem i później chciałem włączyć ogrzewanie tylniej szyby to się wogule nie dało, a Air Bag nadal świecił :confused4: ;( i to mnie jednocześnie wkur i zmartwiło :angry::(. Wcześniej podgrzewanie można było włączyć bez problemu bo się świecił pomarańczowy trójkąt jak naciskałem przycisk od ogrzewania tylniej szyby.

Czy możliwe, że przez rozładowanie pojawiły się jakieś błędy w komputerze czy coś bardziej poważnego?

Proszę o pomoc. Z góry dziękuje za wszelką pomoc :notworthy:.

Opublikowano

Problem mógł się pojawić w momencie ładowania akumulatora tzn. jak nie odłączałeś aku (przynajmniej jednej klemy) tylko ładowałeś na podłączonym mogło się zdarzyć, że był ładowany za wysokim napięcie, które ma zły wpływ na elektronikę w aucie m.in. airbag...

Podłącz VAG'a, odczytaj błąd i spróbuj wykasować i zobaczysz czy będzie po problemie. Sprawdź też bezpieczniki.

Opublikowano

Od spadku napiecia sterownik AIRBAG zlapal blad. Jedz skasuj blad bedzie ok.

Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście nie odpiąłem jednej klamry od akumulatora :kwasny: i może przez to się pojawiły te błędy. Niestety człowiek uczy się na błędach... Dziękuje za pomoc :hi:.

Opublikowano

Myślę, że raczej ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Z powodu zbyt niskiego napięcia komp złapał błęda.

Zapnij VAGA i sprawdź błędy