Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z "ABS"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Mam mały problem od kilku dni. Podczas hamowania delikatnego pedał hamulca "faluje". Wiem że tak działa ABS ale powinno tak być podczas gwałtownego hamowania wcześniej tak było a teraz przy delikatnym naciśnięcu. Jest to dosyć mocne "falowanie" gdy hamuje z wiekszych prędkości i czuć to na kole kierownicy. nie wiem od czego zacząć sprawdzanie proszę o pomoc...

Opublikowano

Witam Panowie. Mam mały problem od kilku dni. Podczas hamowania delikatnego pedał hamulca "faluje". Wiem że tak działa ABS ale powinno tak być podczas gwałtownego hamowania wcześniej tak było a teraz przy delikatnym naciśnięcu. Jest to dosyć mocne "falowanie" gdy hamuje z wiekszych prędkości i czuć to na kole kierownicy. nie wiem od czego zacząć sprawdzanie proszę o pomoc...

Od sprawdzenia tarcz i klocków... ?? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Klocki i tarcze z przodu zostały wymienione jedynie z tylu zostały ale są ok

Opublikowano

Objawy o ktorych piszesz spowodowane są w 99% wadliwymi tarczami. Mogłeś kupic krzywe tarcze, lub ze słabego materiału i w momęcie gdy np. wjedziesz na rozgrzanych hamulcach w kałużę tarcza sie może wichrować i bedzie biło podczas hamowania.

Opublikowano

Objawy o ktorych piszesz spowodowane są w 99% wadliwymi tarczami. Mogłeś kupic krzywe tarcze, lub ze słabego materiału i w momęcie gdy np. wjedziesz na rozgrzanych hamulcach w kałużę tarcza sie może wichrować i bedzie biło podczas hamowania.

albo zamontowała to jakas d....a która nie oczyściła prawidłowo powierzchni przyłozenia

ale tak jak pisał mój przedmówca masz "krzywice" na tarczach

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy za rady były przydatne. po załozeniu nowych tarcz po jakimś czasie zapiekł się cylinderek do warsztatu musiałem dojechać tarcza była sina. Prawdopodobnie to jest przyczyna tylko zastanawiam się dlaczego po takim czasie to wynikło mineło 4 m-ce. Przez ten czas nie bylo zadnych objawów dopiero teraz.