Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Metaliczne dzwięki na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moja audiczka ma taka przypadlosc ze na zimnym silniku przy skrecaniu kolami dochodza jakies dziwne metaliczne dzwieki :kwasny:

jak juz sie rozgrzeje to wszystko jest w porzadku

wiecie co to moze byc ?

szukalem troche na forum ale nie znalazlem nic podobnego...

Opublikowano

Dzwię sie wydobywa bezpośrednio z maglownicy czy moze z silnika?

Moze silnik jak jest zimny i zostaje jeszcze dodatkowo obciążony pompą od wspomagania to ma bardzo ciężko pracować i ma wibracje?

Zobacz czy sytuacja sie powtórzy przy rannym odpaleniu jak dodasz gazu do 1200obr/min i zakręcisz kołami?

Opublikowano

może wspomaganie daje o sobie znać? A co jak skręcisz kierownicą do oporu? Słychać wówczas jakieś inne niepokojące dźwięki?

Opublikowano
  • Autor

Rano zawsze tak mam, a jak dam do oporu to faktycznie jakies inny dzwiek sie wydobywa i jak ja trzymam w tej pozycji to caly czas cos brzeczy

Niestety nie wiem gdzie jest maglownica :embarrassed:

Opublikowano

Jak skręczasz koła do oporu to normalne że coś słychać. Pompa wspomagania pracuje wtedy pod sporym obciążeniem - generalnie nie powinno się trzymać kiery przez dłuższy czas w tej pozycji. Wracając jednak do metalicznego dźwięku - rozumiem że występuje na biegu jałowym... A nie jest tak że jak lekko dodasz gazu to dźwięk znika a gdy obroty wrócą na ok 900rpm to hałas znów się pojawia?

Opublikowano
  • Autor

Jak nie skrecam kol to w gruncie rzeczy jest w porzadku, mam tak ze zawsze staje autem pod gorke i jak wyjezdzam na zimnym silniku i skrecam to konkretnie slychac, jak temp. mi dojdzie do 90 stopni to juz raczej jest ok.

Dzwiek sie wydobywa bez wzgledu na wysokosc obrotow - ale tylko jak skrecam kola

Opublikowano

Dzwię sie wydobywa bezpośrednio z maglownicy czy moze z silnika?

Moze silnik jak jest zimny i zostaje jeszcze dodatkowo obciążony pompą od wspomagania to ma bardzo ciężko pracować i ma wibracje?

Zobacz czy sytuacja sie powtórzy przy rannym odpaleniu jak dodasz gazu do 1200obr/min i zakręcisz kołami?

Jesli bylo by tak jak mowisz, to co moze byc powodem?, bo mam chyba taka sama sytuacje.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

:hi: wlasnie nie wiem, czekam na kogos madrego :wink4:[br]Dopisany: 10 Październik 2009, 13:17_________________________________________________nagralem ten dziwny dziwek - moze teraz bedzie latwiej to zdiagnozowac ;)

http://tnij.org/dzwiekaudi[br]Dopisany: 22 Październik 2009, 19:26_________________________________________________no to juz wszystko wiadomo

brak plynu do wspomagania :wallbash:

az wstyd sie przyznac ;)

dolalem i jak reka odjal :)

Opublikowano

:hi: wlasnie nie wiem, czekam na kogos madrego :wink4:[br]Dopisany: 10 Październik 2009, 13:17_________________________________________________nagralem ten dziwny dziwek - moze teraz bedzie latwiej to zdiagnozowac ;)

http://tnij.org/dzwiekaudi[br]Dopisany: 22 Październik 2009, 19:26_________________________________________________no to juz wszystko wiadomo

brak plynu do wspomagania :wallbash:

az wstyd sie przyznac ;)

dolalem i jak reka odjal :)

:> :gwizdanie: