Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszki silnika gumowo-olejowe z elektrozaworem do Audi A4 B6/B7 1.9/2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o 2.0tdi to +/- 30minut..Poważnie...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

PIXI ja u siebie mialem poduszki niby do wymiany - tak twierdzil jeden "majster", wiec kupilem poduchy do ADR'a i przy okazji wymiany rozrządu chcialem by znajomy mechanik - inny niż "majster" wczesniej wspomniany - je wymienił. Co się okazalo.. Moje poduchy są w dobrej kondycji.. :/ :wallbash:

W moim przypadku wywalilo blad zaworu elektrycznego poduszki :przebiegly:

A tak wogole, jak byś potrzebowal 2 rak do pomocy to dzwoń, na warszawskich byl mój nr.

Pozdr

Paweł bardzo Ci dziękuję za parę rąk miło mi :notworthy: a co do poduszki sam włożyłem łapę a kumpel szarpał - bujał silnikiem i mam pełną wiadomość że poducha od strony kierowcy wali , szarpie i stuka a co za tym idzie jest na pewno do wymiany ... Żeby się upewnić to jak ktoś pomoże to VAG-a podłącze i może wyskoczy błąd (Koledzy piszą że nie zawsze ) ale sprobuje

Z tego co ktos kiedyś tu pisał, to nie jest czujnik i na VAG'u nic nie będziesz widział. Elektronika poduszki ma zapewnić tłumienie drgań przez przepuszczanie prądu przez olej i jego zagęszczanie. Nie wiem na ile to prawda. U mnie poduszki byly rozerwane i olej z nich całkowicie uciekl. Na VAG'u nie było żadnych błędów. Po wymianie, na nówki sztunie(2x330PLN), niewiele sie zmieniło.

[br]Dopisany: 18 Lipiec 2011, 22:09_________________________________________________U mnie wywalilo blad poduszki na vagu po tym jak wyciekl plyn:chytry:
Opublikowano

uhu2 czy czytałeś post adadura? Trochę wyżej..... Nie ma opcji pokazania błędu na vagu poduszki w związku z jej zużyciem :naughty:

Opublikowano

Tak zuzycia nie pokaze ale jesli nie bedzie przejscia to jak najbardziej. :hi:[br]Dopisany: 19 Lipiec 2011, 13:59_________________________________________________Odepnij wtyczke sprawdz vagiem w silniku i bedzie blad zaworu elektromagnetycznego poduchy.

Opublikowano

w związku z jej zużyciem

:naughty: wywaliło Ci bład w związku z niesprawnym zaworkiem tej poduszki... a nie że Ci płyn wyciekł. U mnie też wyciekł i na vagu oczywiste nie było błędu, że nie ma płynu.... Czytaj ze zrozumieniem... :hi:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a mial ktos drgania karoseri i nie rowno chodzacy silnik w sensie na boki. :slina: wkurzajaca sprawa ja mam pewnie jakis zamiennik wsadzony i dlatego trzepotuje :polew:

Opublikowano
  • Autor

Michail , nie domyslaj się tylko rzuć się do kanału i będziesz wiedział :kox: , nie sądzę żeby to nie były Ory .... :)

Opublikowano

jutro jutro okaze sie wszystko hmm ja wycieku nie mialem zadnego

Opublikowano
  • Autor

jutro jutro okaze sie wszystko hmm ja wycieku nie mialem zadnego

Jak temat przeczytałeś ... to ja też nie miałem wycieków - tylko dźwięki mnie wkór*iały :wallbash:

Opublikowano

a ja napisalem ze bede sprawdzal dzwieki bo sie nie przysluchalem tylk ojuz nie wiem na ktorym temacie czy na moim czy na tym bo sie pomieszac juz mozna :kox:

Opublikowano
  • Autor

Najpierw dojdź do ładu z problemem , a potem będziemy się martwić w którym temacie to opisać :naughty:

Opublikowano

hehe dobre :D a co do tego vina to ktora cyfra od lewej albo od prawej to opisuje chodzi ci przy 8E?? ja tam mam chyba 4 bo ja mam z lipca go

Opublikowano
  • Autor

hehe dobre :D a co do tego vina to ktora cyfra od lewej albo od prawej to opisuje chodzi ci przy 8E?? ja tam mam chyba 4 bo ja mam z lipca go

A w profilu masz 2005 więc WAUZZZ8E2(5) ******* jak piszesz że to lipiec 2004 to (4) ...... :bicz3: popraw profil :>

Opublikowano

a no tak mi sie napisalo mam 8e24

Opublikowano
  • Autor

a no tak mi sie napisalo mam 8e24

Poprawione :good:

Opublikowano

a jak zrobic logi za pomoca vag com na wlasnie poduchy ja mam w sumie do nich podpiete wtyczki jak zrobic ich tescik??[br]Dopisany: 20 Listopad 2011, 17:37_________________________________________________a jak zrobic logi za pomoca vag com na wlasnie poduchy ja mam w sumie do nich podpiete wtyczki jak zrobic ich tescik??

Opublikowano
  • Autor

Nie jest powiedziane, że vag pokaze błędy poduszki (masz jedną poduchę z podpięta wtyczką ) u mnie nic nie pokazało :thumbdown:

Opublikowano

jest od groma mozliwosci a ja nie mam czasu zeby pod auto wejsc

Opublikowano

z tego co mi wiadomo to nie jest czujnik elektryczny poduszki tylko mały elektrozaworek który otwiera lub zamyka wypływ powietrza z poduszki czyli zmienia się jej usztywnienie. Jeśli ktoś ma taką poduszkę na wierzchu to niech sobie sprawdzi jak po dodaniu napięcia z akumu na styki napięcia widać przez taki mały otworek w tej kostce na poduszce jak przesuwa się malutki trzpień

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hmm juz mialem wiele mozliwosci od dwumasa przez pompki poduszki pod silnikiem az po popychacze i kat sychro. rozrzadu niektorzy twierdza ze to przez termostat ale ja dolalem swiezego paliwa uszlachetnionego i drgania prawie znikly teraz zaleje do full i wleje liquid molly zobaczymy co sie stanie jak na razie to najtansza opcja jaka posiadam pozniej rrobie sobie termostat i przy okazja oblukam poduszki silnika zrobilem logi to twierdza ze raczej z pompkami ok ale zrobie jeszcze raz w temp roboczej silnika okaze sie wszystko a tak wogule to jak nie ustana drgania i beda wciaz to po kolei to wszystko bede sprawdzal [br]Dopisany: 27 Listopad 2011, 21:40_________________________________________________pixi a ty miales te drgania i co w koncu udalo ci sie je usunac??