Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Akumulator mi padł, jaki kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo,

dzis aku powiedzial mi papa :)

Tomek [TOM77] zalatwil mi od reki nowke sztuke 74AH.

Otworzylem maske... a tu kobyla 95AH [rozmiarowo rowniez wiekszy].

74AH bedzie OK? Co z jego mocowaniami?

Jeszcze nie wyciagalem starego :gwizdanie:

Opublikowano

Hej

Ja kupiłem ponad rok temu Vartę Blue Dynamic 95Ah/800A.

Może to nie topowa seria, ale spisuje się bardzo dobrze i idealnie pasuje w miejsce starego.

Przy wyborze akumulatora musisz wziąć pod uwagę prąd rozruchowy. Dla 2,5TDi to zdaje się minimum 760A. Trzeba także zwrócić uwagę na położenie biegunów, bo będzie kłopot z kablomanią :)

Generalnie jeśli szerokość będzie taka sama jak starego, to pewnie nie będzie problemów z mocowainem, ale wtedy może się przemieszczać na boki.

Opublikowano

Z kodów wyposażenia możesz wyczytać jaki powienien być aku.

Na 11-listopada (koło IC) jest sklep z aku Molla, więc rozmiar napewno dobiorą, jakby coś to tel. 22 818 77 51.

Opublikowano

najlepsze aku produkuje obecnie Varta.

95 Ah na pewno będzie się o wiele lepiej sprawował podczas najsilniejszych mrozów

Opublikowano
  • Autor

najlepsze aku produkuje obecnie Varta.

95 Ah na pewno będzie się o wiele lepiej sprawował podczas najsilniejszych mrozów

Mam garaz :kox:

Dzieki wszystkim :good: (w tym Łukaszowi za PW).

Opublikowano

A orientuje się ktoś jaki powinien być orginalnie rozmaiar do tego modelu i jakie jest położenie biegunów?

Opublikowano

A orientuje się ktoś jaki powinien być orginalnie rozmaiar do tego modelu i jakie jest położenie biegunów?

masz net? wrzuc strone producenta, konfigurator i sam sie rozmiar znajdzie... :cool1:

Opublikowano

masz net? wrzuc strone producenta, konfigurator i sam sie rozmiar znajdzie... :cool1:

Dzięki za pomoc

Neta mam, i sprawdzałem np. na stronie Varty jakie akumulatory pasuja do tego modelu, ale ich rozmiary są różne. A ja nie mam teraz dostępu do mojego samochodu, a muszę dzisiaj kupić akumulator i chciałbym wiedzieć jaki rozmiar jest montowany w tym modelu orginalnie.

Gdybym mógł pójść i sprawdzić w samochodzie to bym poszedł i bym nie pytał. Jeżeli wiesz jaka jest odpowiedź na moje pytanie to bardzo o nią proszę. Jeżeli nie, to nie dawaj mi takich odkrywczych nic nie wnoszących rad ;-).

Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdziłem u siebie. Ten aku co mam z Varty ma oznaczenie 595 402 080 G3.

Wymiary na stronie producenta Długość x szerokość x wysokość - 353x175x190. Położenie biegunów - minus jest po lewej patrząc od tego boku gdzie są bliżej klemy.

Nie wiem czy to są idealnie wymiary tego co jest montowany oryginalnie, ale pasuje idealnie w miejsce fabrycznego.

Więcej na stronie Varty

Opublikowano

Sprawdziłem u siebie. Ten aku co mam z Varty ma oznaczenie 595 402 080 G3.

Wymiary na stronie producenta Długość x szerokość x wysokość - 353x175x190. Położenie biegunów - minus jest po lewej patrząc od tego boku gdzie są bliżej klemy.

Nie wiem czy to są idealnie wymiary tego co jest montowany oryginalnie, ale pasuje idealnie w miejsce fabrycznego.

Więcej na stronie Varty

Dzięki :good: