DDESPERADOO Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 witam. W mojej a4 b6 z 2001 roku w tunelu srodkowym za drążkiem ręcznego mam umieszczony nieszczesny archaiczny schowek na kasety. jak go wyjąć??? Cz to jest jakoś przykręcone??? Próbowałem już wszystkiego i wysunąć go w górę i w bok, niestety cały czas siedzi na swoim miejscu. Przeszukałem forum i znalezłem jedynie opis do b5, jednak niewiele mi to pomogło. pozdrawiam
proton2 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Z tego co piszą w dokumentacji, to niestety jest trochę kłopot w tym schowkiem. Trzeba wyjąć cały tunel środkowy. Potem obracasz go do góry nogami, wyjmujesz element ustalający 3 wciskasz jednocześnie obie sprężyny 4 z obu stron schowka i wyłazi z wnęki 2. Możliwe, ża dałoby się do tego dostać wyjmując tylnią popielniczkę i osłonę pod dźwignią ręcznego. Wtedy obeszłoby się bez wyjmowania tunelu.
wosiu007 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 wygląda na to że w B5 jest trochę łatwiej, mi udało się bez demontażu tunelu. Wystarczyło wyciągnąć taką kwadratową zaślepkę i wtedy mniej więcej był dostęp do blaszek, które trzymały schowek na kasety.
DDESPERADOO Opublikowano 17 Października 2009 Autor Opublikowano 17 Października 2009 proton2 dziekuję za wyczerpującą odpowiedź. Jest troche roboty, myślałem że obejdzie sie bez wyciągania tunelu. pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi