lmatys Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 Witam. Wiec tak, klima ostatni przeglad w ASO miala jesienią 2005 roku. Wiec postanowilem zrobic kolejny przeglad ale tym razem w Shelll Auto Serv bo taniej ;-). Napelnili, sprawdzili szczelnosc...ale odgrzybianie polegalo na postawieniu takiej puszki przy galce zmiany biegow i wylatywal taki bialy gaz...klima wlaczona na maxa przy zamknietym obiegu. Po okolo 2 miesiacach jak spadnie deszcz czuje taki troche dziwny zapach ..niby to wilgoc niby to nie wiem...pytanie jest nastepujace: czy to odgrzybianie zostalo wykonane poprawnie? Czy moze lepiej podjechac do ASO zeby to poprawili skoro czuje jakis dziwny zapach? Jak jest sucho na drodze to prawie jest to niewyczuwalne. Za podpowiedzi dziekuje. Pozdrawiam.
Gość spedyt Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 lmatys, jest metoda odgrzybiania firmowana przez Icemana w Warsztacie, zastosuj u siebie i będzie dobrze
lmatys Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Opublikowano 11 Maja 2007 lmatys, jest metoda odgrzybiania firmowana przez Icemana w Warsztacie, zastosuj u siebie i będzie dobrze To samo jest w B6?
Gość spedyt Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 :redface: nie doczytałem z profilu, ale na pewno dostaniesz odpowiedź u Icemana
Gość Iceman Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 we wszystkich furmankach jest tak samo tylko różnie z dostepem do parownika, a odgrzybianie dymem czy ozonem niedokońca zdaje egzamin ale działa na klientów
alvaro Opublikowano 11 Maja 2007 Opublikowano 11 Maja 2007 To samo jest w B6? nie wiem jak tam z parownikiem ale dojście do wentylatora i wyciągnięcie go nie jest już takie proste (tragedia) jak w B5, ostatnio wymieniałem wentylator to powiem wam że odkręcenie jednej z 3 srubek (tylnej) spowodowało że pożyję chyba z rok krócej... :twisted:
lmatys Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Opublikowano 12 Maja 2007 we wszystkich furmankach jest tak samo tylko różnie z dostepem do parownika, a odgrzybianie dymem czy ozonem niedokońca zdaje egzamin ale działa na klientów Witam. Co radisz zrobic w mojej sytuacji? (mechanikiem nie jestem i odkrecac srubek nie bede) Slyszalem ze jak sie zaniedba ta sprawe (jak zreszta ze wszystkim) to potem mozna miec problemy z klima.. Pozdrawiam.
Gość Iceman Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 we wszystkich furmankach jest tak samo tylko różnie z dostepem do parownika, a odgrzybianie dymem czy ozonem niedokońca zdaje egzamin ale działa na klientów Witam. Co radisz zrobic w mojej sytuacji? (mechanikiem nie jestem i odkrecac srubek nie bede) Slyszalem ze jak sie zaniedba ta sprawe (jak zreszta ze wszystkim) to potem mozna miec problemy z klima.. Pozdrawiam. radze wizyte w serwisie z prawdziawego zdarzenia :biggrin:
lmatys Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Opublikowano 13 Maja 2007 radze wizyte w serwisie z prawdziawego zdarzenia :biggrin: Znasz takowe w Poznaniu poza ASO? A jak ASO, to na co zwrocic u nich uwage??...czego sobie zazyczyc...zeby mi tylko samego spreja nie wpuscili ;-).
Gość Iceman Opublikowano 13 Maja 2007 Opublikowano 13 Maja 2007 nieznam ale w ASO niezrobia ci dobrze tylko w firmie zajmujacej sie tylko klima samochodowa
Rekomendowane odpowiedzi