Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Co zrobić z katalizatorem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem [A4 1.8T 170PS 2002] - po podłaczeniu komputera specjalistycznego w warsztacie wyszlo ze mam "zdechnięty" katalizator, świeci mi sie check engine (nie wiem czy dobrze napisalem). Nie ukrywam ze szkoda mi kasy na nowy katalizator, nie mam instalacji lpg i nie zamierzam zakladac jesli ma to jakies znaczenie. Chce najlepiej wyciać i wstawić strumiennice.

tylko.... poczytalem pare tematów i sie zastanawiam czy jest to do zrobienia? czy nadal nie bedzie mi sie świecil blad silnika? Koledzy pisza ze wstawiaja rurki 2.5' lub wyprówaja bebechy i jest ok. ale ja chcial bym sie upewnić.

Dziekuje[br]Dopisany: 22 Październik 2009, 12:31_________________________________________________Aha i jeszcze jedno, moje auto teraz pali w trasie przy spokojnej jezdzie tak do 140km/h 10 - 11 litrów a na miejscu w cyklu mieszanym dochodzi do prawie 15. Coś jest nie tak i nie wiem gdzie szukac problemu poza tym katalizatorem. Kolega ma takie samo auto i w cyklu mieszanym pali mu 8 - 10 litrów

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/jak_oszukac_druga_sonde_lambda_po_wycieciu_katalizatora_rozwiazanie-t89199.0.html

Witam, spróbuj z tą tulejką ja tak zrobiłem jak miałem zapchanego kata, wspawałem w środek puszki po katalizatorze rurę 2.5 cala, żadnej strumienicy !!!!!!!, i użyłem takiej właśnie tulejki jak ta w ogłoszeniu, błąd jest cały czas ale tylko jak podepnę waga, check się nie świeci od tego (swoją drogą dziwne to jest że mam błąd ale nie swieci się check :mysli:)

co do spalania to mam podobne, może troche niższe mi się udaje osiągną w trasie ale w sumie niekoniecznie,

PS. wstaw błędy jakie wyszły Ci na wagu może to nie tylko katalizator powoduje check

pozdro

Opublikowano
  • Autor

Witam, jednak znalazłem na allegro praktycznie nówkę katalizator razem z sadami, z b7 cabrio, z takim silnikiem jak ja mam, kat jest identyczny. Koszty minimalne bo 270zł - śmiech prawda? Może obie sady tez mi podejdą choć wątpię ale jedna na pewno.

Co do tej tulejki mam mieszane uczucia po przeczytaniu tematu, w każdym razie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

zakładaj nowy kat i nie cuduj

Opublikowano

Zamówilem ta uzywke http://allegro.pl/item778052341_audi_a4_1_8t_cabrio_b7_katalizator_2007r.html nie bede wydawal kasy na nowy jak tu mam prawie nówke za grosze z sondami

sondy tez w cenie?

Opublikowano
  • Autor

tak wszystko co na zdjeciu[br]Dopisany: 23 Październik 2009, 17:16_________________________________________________to chyba dobry zakup? :kox:

Opublikowano

jak wszystko jest 100% sprawne no to strzeliłeś hita

Opublikowano
  • Autor

jak na mój gust to jak jest to kat z 2007 pomijając juz ten opis ze z końca roku to jak by ktoś w tym aucie siedział non stop i jeździł to max 40tys km. To uważam ze kat będzie lalka. Sonda 1 na 100% mi pasuje ta na 4 piny, a ta 2 jeśli ma 6 pinów to też mi będzie pasować ale tego nie wiem bo jeszcze nie widzialem. Przeglądnąłem aukcje tego typa - sprzedaje takie 1.8T za 4000zł po wygladzie widać ze silnik jest świerzynka :)

Opublikowano

ciekaw jestem komu z forum zgineła ta fura ? :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

tez mi to wygląda na "ciepłe częsci" ale........ jeden traci a wielu zyskuje :tongue4:[br]Dopisany: 23 Październik 2009, 17:38_________________________________________________gdyby nie to ze mam 88tyś przebiegu łyknął bym jeszcze ten silnik :kox:

Opublikowano

tez mi to wygląda na "ciepłe częsci" ale........ jeden traci a wielu zyskuje :tongue4:[br]Dopisany: 23 Październik 2009, 17:38_________________________________________________gdyby nie to ze mam 88tyś przebiegu łyknął bym jeszcze ten silnik :kox:

kup na zapas :>

Opublikowano
  • Autor

nie ma sensu, to żony auto - ona robi 10 000km rocznie. Moja A6 C5 2.8 łyka 50-80tyś rocznie, ale ten silnik jest nie do zaje.... :) jezdze 3 lata, jak kupilem miala przebiegu 105tyś (włoszka) sprawdzilem na hamowni moc [wyszlo 192PS] w tym roku mam juz przebieg ponad 250tys [ v-tech kraków = 189PS] 150tyś na gazie [sekwencja STAG-300] [br]Dopisany: 23 Październik 2009, 17:49_________________________________________________tylko jak wiemy paliwo u nas w polsce jest różne - pasuje sprawdzic na niemieckim paliwie, w zeszlym roku jak z kumplem kupowaliśmy A6 C4 95rok 2,6 150PS na niemieckim paliwie a ja na polskim LPG nie dawalem mu rady na autostradzie do 230km/h był szybszy, zato w polsce wszystko wrociło do normy, samochód jak by pół mocy stracił :naughty:[br]Dopisany: 23 Październik 2009, 16:52_________________________________________________musze sie pochwalić ze zakup był wielkim HITEM za 300zł nówka katalizator i obie sondy lambda, katalizator z B7 pasuje idealnie i ma te same sondy. mówimy o silniku 1.8T