Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Problem z Bixenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prośba!!!

Mam A-4 B-7 z 2005 roku na bixenonie. Jakiś czas temu jedno ze świateł zaczeło mrugać jak stroboskop (objawy sa takie że w pewnym momencie zaczyna mrugać jak wściekłe a nieraz wyłączy się i włącza natomiast drugie nieraz wyłącza się i włącza) na postoju jest wszystko ok. Zakupiłem oryginalne żarówki ale nic to nie dało więc udałem sie do Aso Audi tam oświadczyli że trzeba wymienić przetwornice. Po wymontowaniu przetwornic i po ich naprawieniu jest ta sama sytuacja. Warsztat stwierdził że trzeba wymienić całe lampy gdyż popsute są zapłonniki(powielacze) nie chce mi się w to wierzyć gdyż zapłonniki znajdują się w żarówkach. Jeżeli ktoś z Państwa ma jakieś informacje na ten temat to bardzo poproszę> Z góry bardzo dziękuję> Pozdrawiam!!!

Opublikowano

uważam że to żarnik, objawy ewidentnie jak u mnie kiedy padł ... skoro przetwornice sprawdziłeś i są ok .... może kupiłeś jakieś nieteges :mysli:

Opublikowano

uważam że to żarnik, objawy ewidentnie jak u mnie kiedy padł ... skoro przetwornice sprawdziłeś i są ok .... może kupiłeś jakieś nieteges :mysli:

Potwierdzam, miałem te same objawy. Zakupiłem nowe żarniki i wszystko wróciło do normy...