Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Złe prowadzenie auta. Prośba o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. przewaliłem chyba całe forum w poszukiwaniu interesującego mnie problemu, ale nic (niestety) nie znalazłem. Otóż:

Audika przy kupnie, prowadziła się jak marzenie, poprostu pięknie. Później coś się spierniczło i jest jak Caliba doslownie(bez obrazy) wozi ją strasznie po koleinachpodczas energicznych zmian biegow sczególnie 1,2,3 wyrwa kierownicę z rąk. I teraz tak:

Coś stukało w zawieszeniu, i nie przrebierając w środkach wymieniłem cał komplet wahaczy MS i myślałem zze będzie lepiej ale niestety, jest to samo co było. Końcówki też są zmienione i luzów na nich nie ma, ale drążki. Hmm. Opiszę coi jak: więc:

gdy skręce mocno w prawo na postoju, czuć i słychać stuknięcie po lewej stronie jakby drążek kierowniczy? Czy moze już maglownica mówi good bye. audi ma przejechane 212 tys. Doddam jeeszcze i będzie to chyba najtrafniejsze określenie prowadzenia -->TAPCZAN Kierownica cały czas pływa jakby była jakoś dziwnie nasmarowana. NAprawde proszę o pomoc ;( bo nie wiem za co mam się zabrać.

P.S. Jeśli gdzieś jest taki temat a go nei znalazłem, to bardzo przepraszam, ale naprawdę szukałem namiętnie. pozdrówka dla Was.

Opublikowano

sprawdź luzy na drążkach kierowniczych oraz podstawa - stan amortyzatorów

Opublikowano
  • Autor

amorki mają po około 70% nie pamiętam dokładnie, ale robiłem pomiary. Podskoczęj eszcze na jedną stacje diagnostyczną zobaczę. są zmieniane przez poprzedniego właściciela i mają około 40 tys przejechane. Są to kayaby. Drążki wymienie, nie wiem czy prawy, ale lewy od kierowcy napewno.

Opublikowano

ewentualnie tak jak podejrzewasz - maglownica ma luz

Opublikowano
  • Autor

kurde, oby nie. wymienie te drążki najpierw żeby to ewentualnie wykluczyć lub potwierdzić.

A najgorsze jest to, że jest takie wrażenie jakby przód miałby się rozlecieć. Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły, co jeszcze trzebaby było sprawdzić??

Opublikowano

Ja wyminiłbym drążki z końcówkami, a potem koniecznie na zbieżność. Ja miałem luz na drążkach, co prawda auto dobrze się prowadziło ale i tak czuć teraz różnicę.

Opublikowano
  • Autor

Drążki napewno sprawdzę na dniach, i ewentualnie wymienie. Pojadę też na zbierzność. Zobaczymy o z tego będzie wynikało.

Kurde, ale coś mi jeszcze wali z lewej strony jak nade po dołkach. A wahacze wszystkie nowe MS ;(

Opublikowano

KUP LEMFORDERA :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Jak dla mnie lemforder jest przereklamowany. A ceną też nie grzeszy. Pozdrawiam :rolleyes:

Opublikowano

A na jakiej podstawie twierdzisz że jest przereklamowany? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

najbliższy mi przykład to chłopaki z forum. sami pisali ze troche pojeździli i zaczęło napierdzielać.

a ja na MS mam dopiero może z 1000 km. i najgorsze jest to że to ten sam dźwięk co przed wymianą :decayed:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew:

czyli lipa.

Opublikowano
  • Autor

tak troche :kox:[br]Dopisany: 12 Listopad 2009, 13:41_________________________________________________Troche odświerzę temat.

Więc tak: wczoraj sprawdziłem cały przód... powtarzam, CAŁY. Luzów nie mam nigdzie, ani na końówkach, ani na drązkach. rozpiąłem też górne wahacze, i luzu brak. wszystko jest sztywne i w super stanie (bo wszystko nowe) ale neistety, ciagle się prowadzi jak tapczan na kółkach. podjechałem na diagnostykę na sprawdzenie i upewnienie się w swoich prBo trochę kasy wsadziłem w zawias, a ciągle jest to samo. Pozdrawiam

Opublikowano

a czy w ADR jest amortyzator na przekłądni kierowniczej? moze ktoś z ETKĄ by sprawdził . Może to on padł.

A czy przypadkiem magiel nie zaczął przeciekać ?

Opublikowano
  • Autor

magiel jest suchy. wczoraj pozdejmowałem osłony. Luz zobaczyłem na ślimaku w środku maglownicy gdzie hodzi on po listwie prowadzącej. ma taki głośny metaliczny stukot przy ruszaniu kierą prawo,lewo. No cóż. wiec trzeba będzie szykować pieniązki na maglownicę...ech.

Opublikowano

To dziwne troche . Ile ma przelatane? słyszałem że magiel (poza uszczelnieniami ) wytrzymuje naprawdę dużo.

ja mam 176 tys i nic luzu.