Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] Rozrząd - ile części?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko czy ktoś się z Was orintuje ile kosztują części do wymiany rozrządu w BLB 2.0 TDI?(razem z pompa),bo mam juz 223 tys. najechane i koló 230 tys. pasowałoby juz wymienic. Jak miałem B6 AVF to za komplet zapłaciłem w ASO 550zł bo oddałem starą pompę.

Opublikowano

Witam właśnie po wymianie :>

850zł w tym pasek rozrzadu ,pasek osprzetu (Conti),w sumie 5 rolek(3 do rozrządu 2 do paska osprzętu LUK), pompa wody (Ruville), simmering na wał. Jak bedziesz wymieniał to zajrzyj koniecznie do napędu pompy olejowej i wymień przy okazji łańcuch,napinacz,małe koło zębate,i tkz imbusik.Warto!! to dodatkowy koszt 300złw aso :> Pozdrawiam

Opublikowano

Witam właśnie po wymianie :>

850zł w tym pasek rozrzadu ,pasek osprzetu (Conti),w sumie 5 rolek(3 do rozrządu 2 do paska osprzętu LUK), pompa wody (Ruville), simmering na wał. Jak bedziesz wymieniał to zajrzyj koniecznie do napędu pompy olejowej i wymień przy okazji łańcuch,napinacz,małe koło zębate,i tkz imbusik.Warto!! to dodatkowy koszt 300złw aso :> Pozdrawiam

Czy znasz numery części: łańcuch, napinacz, małe koło zębate i imbus?

Opublikowano

Tak prosze bardzo

1.Imbusik - 03g115281d

2.Kółko małe zębate - 03g103333e

3.Napinacz - 03g115124d

4.Łańcuch - 03g115230

:hi:

Opublikowano

Tak prosze bardzo

1.Imbusik - 03g115281d

2.Kółko małe zębate - 03g103333e

3.Napinacz - 03g115124d

4.Łańcuch - 03g115230

:hi:

Robiłeś tylko zakupy w ASO czy robicizna też? :cool1: Ja wstępnie pytałem o części w ASO i mniej więcej to co mówisz. Kompletny rozrząd ok. 650pln i pompa wody ok. 190pln, to by się zgadzało... Za robociznę powiedzieli ok. 600pln...
Opublikowano

W aso tylko zakupy... Wymieniałem u siebie w Olkuszu u mechanika na cegielnianej W porzo wszystko zrobił zadowolony jestem..Tez ma A4 b7 zna sie na rzeczy Rozrząd 300zl+ 200zł za ten naped pompy oleju Trzeba trochę rozebrać i podnieść silnik bo micha nie chce zejsć. Dali radę... Pompe wody kup ruville 120zł nie przepłacaj jest najlepsza.... :wink4: