Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BPW] Problem z filtrem cząsteczek stałych/ wysokie spalanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, około miesiąc temu stałem się posiadaczem Audi A4 B7 2006 z silnikiem BPW. Niestety niedługo po zakupie auto zaczęło stwarzać problemy. Dodam jeszcze, że zanim doszło do transakcji samochód został sprawdzony przez ASO w Rudniku ( Stalowa Wola ) i kontrola nie wykazała żadnych usterek ani problemów. Ale do rzeczy. Po przejechaniu około 200 km w trybie mieszanym zapaliła się kontrolka od filtra cząstek stałych. Podjąłem próbę przeprowadzenia procedury czyszczenia ale po kilkudziesiecu km zapaliła się kontrolka od świec żarowych a potem od silnika. Przeczytałem, że w takiej sytuacji filtr można wyczyścić już tylko w serwisie. Tak tez zrobiłem. Niestety po kolejnych 100 km tym razem na trasie sytuacja powtórzyła się z tym, że tym razem skończyło sie na trybie awaryjnym. Pojechałem do innego mechanika (specjalista od chiptuningu chyba nawet znany na forum) i on równiez wyczyścił filtr. Było to około 2 tygodnie temu. Od tamtej pory filtr zapchał się jeszcze dwa razy ale auto było eksploatowana w mieście i filtr udało mi się przeczyścić samemu na trasie. Problem w tym, że auto na trasie pali minimum 7.8 litra, i praktycznie nie moge zejsc niżej. W mieście spalanie dochodzi do 11l. Filtr zapychający się co 200 km w mieście też raczej mi nie pasuje. Czy ktoś wie może co z tym można zrobic ? Jaka może byc przyczyna? Mechanicy mówili, że komputer nie pokazuje żadnych nieprawidłowosci. Sorry, że tak duzo napisałęm ale chciałem dokładnie opisać problem. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym jeszcze zapytać jak długo taka modyfikacja trwa, ile kosztuje i czy możliwy byłby przy okazji jakiś chiptuning ?

Opublikowano

podpinam sie pod pytanie o cene zabiegu usuniecia DPF - najlepiej w okolicach Opola czy Wrocławia

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam taki sam problem z DPF... już nie mam siły raz w tygodniu go przepalać... jak sobie z tym poradziliście? jakie koszty?

Opublikowano

no przecież Witek wam przesłał swoją stronę tam jest wszystko opisane, a o szczegóły dzwonicie do niego

// MR Motors - WWW.MRMOTORS.PL - 0-694-046-807 - 0-510-501-505 //

Opublikowano

szukam czegoś w poznaniu? no i chciałbym zostawić filtr, tylko nie mogę zlokalizować przyczyny zapychania się w jeździe miejskiej raz na 1 -2 tygodnie - to nie jest chyba normalne żeby była tak częsta konieczność gonienia auta na trasę...?