Opublikowano 28 Października 200916 l Koledzy szukam Interfejs Diagnostyczny do opla ( zafira ) może ktoś coś pomoże , podpowie Wiem że jest masa na necie w/w programów ale jakoś nie bangla (kilka już zgrałem ...i nic ) jeśli ktoś z Was ma coś w tym temacie do powiedzenia to będę wdzięczny
Opublikowano 28 Października 200916 l a nie pasuje vag'owy? ja kumplowi vectre podpinałem pod vaga i śmigało
Opublikowano 29 Października 200916 l Do Opla oczywiście najlepsza serwisówka - Tech2. W warunkach domowych radę daje oryginalny OP-COM, ewentualnie OpelScaner. Te emulatory Tech'a i pokrewne, które działają z interface'm KKL to pic na wodę.
Opublikowano 29 Października 200916 l OP-COM. Kolega ma,używa do diagnostyki Astry3 i jest zadowolony
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Autor :notworthy: Panowie oki mam jeszcze jedno pytanko ? A może ktoś z Was ma do odsprzedaży lub zna źródło aby kupić dobry interfejs Opel Zafira 2,0 dti z 2000 r ???? Kupiłem Opel Tech na USB ( Wolumen Warszawski ) i ch*jnia nie działa - nie łączy się i nie widzi auta . Może Ktoś coś podpowie . Plis
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Jutro zapytam kolegi. Tez miał jakieś problemy, ale udało się. A interfejs ściągał z Chin za 20$ + 30$ za przesyłkę
Opublikowano 1 Listopada 200916 l Autor Jutro zapytam kolegi. Tez miał jakieś problemy, ale udało się. A interfejs ściągał z Chin za 20$ + 30$ za przesyłkę Dzięki za fatygę i podziękował ...pili mnie to bardzo bo nie mogę nic zdiagnozować Nadal czekam na jakieś propozycje na w/w problem jeśli można prosić Koledzy
Opublikowano 2 Listopada 200916 l Wiec sytuacja wygladala tak, ze nie mogl sie połączyć przez, dostarczone z fejsem, sterowniki USB. Odinstalowal je i zainstalowal ori stery do USB i zaczęło hulać.
Opublikowano 5 Listopada 200916 l Autor Wiec sytuacja wygladala tak, ze nie mogl sie połączyć przez, dostarczone z fejsem, sterowniki USB. Odinstalowal je i zainstalowal ori stery do USB i zaczęło hulać. Dzięki wielkie jutro wieczorem zrobie to samo u siebie i napiszę czy coś pomogło [br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 23:26_________________________________________________Dzięki uprzejmości Kolegi Kokos mam interfejs i bangla wszystko bez problemów ... DZIĘKI :notworthy: Paweł Można zamkąć temat . Pozdrawiam wszystkich
Opublikowano 6 Listopada 200916 l Autor To jeszcze napisz, co bylo nie tak. :gwizdanie: Przewód który kupiłem na Wolumenie odbierał sygnał tylko na 7 pinie , a powinien na : 3,7,9,12 ale główną przyczyną braku połączenia było brak przełącznika który pozwala na płynne przełączanie pomiędzy pinami w/g potrzeb . Nie wiem za bardzo jak to wyjaśnić i czy to co nabazgrałem jest jasne , ale Kokos dorobił do wtyczki pezełącznik i nie trzeba za każdym razem wyciągać wtyczki ze złącza i zamieniać poszczególnych pinów na odpowiednie potrzebne w danym momencie Jednym słowem przewody ( made in china ) nadają się do śmieci . Dzięki za pomoc Kolego Letallec i sory że od razu nie napisałem o co biega
Opublikowano 7 Listopada 200916 l w takim przypadku trzeba wypieprzyc wtyczke i poszczegolne piny przelaczac recznie w gniezdzie obd,inaczej wpinajac wtyczke, tylko pin 7 wtyczki standardowo laczy sie z gniazdem, poniewaz kazdy pin jest odpowiedzialny za inny (badz grupe) sterownikow a interfejs nie przelacza automatyczne,ja mialem wtyczke przerobiona tak ze to przelaczanie na poszczegolne piny mozna robic przelacznikiem wbudowanym we wtyczke .pzdr
Opublikowano 7 Listopada 200916 l Autor w takim przypadku trzeba wypieprzyc wtyczke i poszczegolne piny przelaczac recznie w gniezdzie obd,inaczej wpinajac wtyczke, tylko pin 7 wtyczki standardowo laczy sie z gniazdem, poniewaz kazdy pin jest odpowiedzialny za inny (badz grupe) sterownikow a interfejs nie przelacza automatyczne,ja mialem wtyczke przerobiona tak ze to przelaczanie na poszczegolne piny mozna robic przelacznikiem wbudowanym we wtyczke .pzdr Właśnie tak chciałem opisać :gwizdanie: ale moja wiedza na ten temat jest niewielka Dzięki Kokos za profesjonalne wyjaśnienie
Opublikowano 7 Listopada 200916 l Jak kolega zainteresowany moge zalatwic opcoma juz dostal-opcoma,abcoma i tech2
Opublikowano 7 Listopada 200916 l Autor Co by nie było ... żeby nie Kokos to bym siedział w czarnej ale dzięki za dobre chęci