Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z podgrzewanym lusterkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sorry za odgrzewanie kotleta ale mam problem z podgrzewaniem lusterka ale bardziej tajemniczy niż inni. Otóż, napięcie na kablach jest (11,5v) mata ma zamknięty obwód, pojawia się jakiś opór wiec spalona (chyba) nie jest mimo to nie grzeje. Styki wyczyściłem, spsikałem kontakt sprayem wtyczki tez i nic. Czy to nadal może być spalona mata? Jeżeli tak to czy można gdzieś dostać oryginalna matę, jeżeli nie to jak sprawuje się ta z Allegro za parę zł?

Opublikowano

kolego trzeba było dołączyc sie do jakiegoś wątku.Bo na temat lusterek jest tego sporo...Osobiście posiadam ta mate z allegro sprawuje się dobrze lusterko dość szybko sie nagrzewa czego sie nie spodziewałe po tej macie...Jeśli masz napiecie na kabelkach a mata Ci nie grzeje to ewidentnie maty sa kaput do wyrzucenia

Opublikowano

Zmierz jeszcze raz dokładnie jaką rezystancje ma mata powinno być kilka- kilkanaście ohm, druga sprawa to może być walnięty czujnik (termostat) który włącza matę przy określonej temperaturze ale wtedy między zaciskami zasilającymi była by przerwa - nie wszystkie maty mają ten czujnik. Generalnie to jak napisałem zmierz rezystancję i napisz jaka jest.

Opublikowano

byc może już czytałeś ale dla przypomnienia :wink4:http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_demontaz_wkladu_lusterka_oraz_wymiana_mat_grzewczych-t59600.75.html a rezystancja powinna wynosic ok 12 ohm wymieniaj maty grzewcze i przerób instalacje na podgrzewanie po właczniku tylnej szyby, wtedy bedziesz mial pełną kontrole nad grzaniem włączasz i wylączasz kiedy chcesz :kox:

Opublikowano

Wieczorem zmierze jaki jest opor, co do przerobek to jednak jestem fanem oryginalnego rozwiazania, czyli pelna automatyka :naughty: dlatego zalezalo by mi na oryginalnych matach, ale z tego co widze nie do dostania.

[br]Dopisany: 30 Październik 2009, 14:12_________________________________________________okej opor 140 Ohm

Opublikowano

To zdecydowanie za dużo, jednak mata będzie raczej do wymiany.