Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Świece żarowe nie działają?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie kręci i kręci i nic. Na laptopie pokazało dwa błędy od świec że uszkodzone także przekaźnik walnięty i jakiś błąd inst. elektrycznej. Gościo mówił że jak świece wymienie to wszystkie te błędy znikną, czy to prawda?

spalonych świec nie wykaże VAG

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

uszkodzony termostat lub czujnik temperatury

Jak sprawdzić co padło?

Termostat - rozgrzej silnik i sprawdź czy węże chłodnicy dolny i górny są gorące. Jeżeli nie to poszedł termostat.

EEE chyba inaczej!!! jeżeli wskaźniki nie osiągają 90 stop. termostat może być padnięty ale na otwarciu czyli chłodnica w tym wypadku powinna się nagrzewać szybciej, a czasami może się nagrzewać od samego początku uruchomienia zimnego silnika

U mnie przy temperaturze ok. 88 stop. Chłodnica w mgnieniu oka robi się z lodowatej w gorącą.

Opublikowano

nie sprawdzisz vagiem czy czujnik jest uszkodzony. Sprawdź po przejechaniu ok 15 km ( zanim silnik osiągnie 90 st) czy termostat nie puścił na chłodnicę, wąż powinien być zimny. U mnie po przejechaniu 20 km vag pokazał 84 st i ciągle jeszcze był "krótki obieg" zimny wąż do chłodnicy - sprawny termostat puszcza dopiero około 87 st. Ale wiedziałem że uszkodzony jest czujnik - wymiana pomogła.

Opublikowano

Wg mnie to też czujnik temperaturowy, wysyła błędne informacje do ECU, stąd cyrk z załączaniem świec.

Opublikowano

Ja mam następujący problem: przy odpalaniu kontrolka od świec pali się ok. 5 sekund po czym gaśnie, silnik trzeba odrobinę pokręcić a po odpaleniu słychać lekkie drżenie w silniku. Nie zdarzyło mi się żeby samochód nie odpalił za pierwszym razem. Dodam również że mam problem z wyświetlaniem poprawnej temperatury na wskaźnikach bo nie osiągam 90 stopni. Wiem że termostat jest ok był sprawdzany Vagiem. Zapewne czujnik jest do wymiany tylko pytanie który ?

Ze świecami problemu jeszcze nie rozwiązałem, odpala średnio - lekkie drżenie silnika i trzeba trochę poczekać aż dobrze zakręci. Co do czujnika nie wymieniałem go narazie bo zauważyłem że termostat puszcza już przy 65 stopniach postanowiłem go wymienić i jak narazie cały czas cieszy mnie widok 90 stopni na blacie :)

Opublikowano

Ja mam następujący problem: przy odpalaniu kontrolka od świec pali się ok. 5 sekund po czym gaśnie, silnik trzeba odrobinę pokręcić a po odpaleniu słychać lekkie drżenie w silniku. Nie zdarzyło mi się żeby samochód nie odpalił za pierwszym razem. Dodam również że mam problem z wyświetlaniem poprawnej temperatury na wskaźnikach bo nie osiągam 90 stopni. Wiem że termostat jest ok był sprawdzany Vagiem. Zapewne czujnik jest do wymiany tylko pytanie który ?

Zapewne ten czujnik :

screenhunter01dec182337.th.jpg

screenhunter02dec182338.th.jpg

:hi:[br]Dopisany: 18 Grudzień 2009, 23:40_________________________________________________To samo u Pana zllew[br]Dopisany: 18 Grudzień 2009, 23:43_________________________________________________Ostatnio diagnozowałem Golfa i na desce miał 90stopni a na Vagu temp wysyłana do ECU skakała od 30 do 60 stopni. Oczywiście winien był czujnik.