Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Avant automat 4-biegowy => Ile powinien palić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Odnośnie tych logów, zastanawiam się, czy po prostu nie kupić sobie Vaga i samemu na spokojnie przetestować...

Dystans może faktycznie za mały na ekonomiczną jazdę, ale dla mnie wynik takiej jazdy to maksymalnie 5-5,5L/100 km. Zrozumiałbym, gdyby auto spalało mi jeszcze 6,5 ale 8?!(i to naprawdę przy mega ekonomii w stylu puszczanie gazu 100m przed hamowaniem, zamiast hamowania dynamiczniejsze skręcanie i włączanie się do ruchu)(dodam, że przy takiej jeździe to niższe spalanie osiągam dużym dostawczym autem z silnikiem 2,5L... nie wspomnę o Golfie V z silnikiem 140KM) Dlatego uważam, że coś jest nie tak... Mam kolektor do czyszczenia, gdyż pełno w nim syfu, przy okazji zrobię to samo ze sprężarką. Dodatkowo sprawdzęi ustawię zbieżność.

Zobaczymy jaki efekt.

Z wtryskami wszystko prawidłowo.

Opublikowano

zrób logi dynamiczne jezeli nie wiesz jak pczytaj jest o tym na forum albo zleć to komuś na spocie napewno pomogą

Opublikowano

powiem ci tak ja juz przerabialem ten temat i mi spala na trasie 6 l a miasto przy tej pogodzie silnik nie dogrzany krotkie odcinki 12l :kwasny: i ponoc tak maja te automaty niestety

Opublikowano

Teoretycznie wg instrukcji - 7,7l/100 w mieście, inni mówią, że 9l/100, ale taki wynik jest do osiągnięcia chyba tylko na niemieckim paliwie i przy ich jeździe "miejskiej" - Trzeba się pogodzić ze spalaniem, albo zrobić program - wtedy koło litra mniej można spalić, przy jednoczesnym wzroście mocy.

Opublikowano

nie możliwe by tak miały zdrowe DMX'y

mi aktualnie przy ekonomicznej jeździe potrafi zejść do 5,5 w mieście weźmie 6,5-7 przy bucie w podłodze to już inna bajka bo jednak koni i więcej znacznie... na baku jak się uprę zrobię ponad 900km :wink4:

Opublikowano

Podnosisz nam ciśnienie takimi postami :> Paliwo, na którym jeździsz, ma dość duże znaczenie, program też coś daje, no i nie wiem, jak u Wam wygląda miejska jazda - w każdym razie - możemy Co pozazdrościć i pogodzić się? ze spalaniem naszych automatów :)

Opublikowano

po mieście tu jeździ się od świateł do świateł... czyli zielone szybki start, hamowanie i tak w kółko... :wallbash:

a czy podnoszę ciśnienie? ja mam sedana ale wątpie by różnica międze trumnowozem a limuzyną była chociażby jeden litr :wink4:[br]Dopisany: 09 Listopad 2009, 22:07_________________________________________________sprawa paliwa... od czasu znalezienie syfu w zaworku odcinającego dopływ paliwa tylko v-power :good:

Opublikowano

uwazaj z tym trumnowozem :evil:

Opublikowano

to tylko pozazdroscic naprawde bo ja nie moge zejsc w miescie ponizej 10 i to spokojnej jezdzie a skrzynia robiona rok temu czyli zdrowa (chyba hehe ) ale z tego co sie dowiadywalem tak maja te nasze cuda :)

Opublikowano

moja dostaje baty i nie narzekam :decayed:

trumnowozem.. chyba że wolisz parówe? :kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jeżdżę A4 AVANT 1.9 TDI AUTOMAT 12.1997r.

pierwsza moja uwaga jest taka ,że komputer co do spalania oszukuje,

lub jak kto woli polepsza samopoczucie o 10%.

bardzo ciężko zdefiniować jazdę miejską,

natomiast jestem w stanie w mieście osiągnąć wynik poniżej 7 litrów,

ale wymaga to uwagi i poświęceń.

8 litrów spala auto przy jeździe normalnej.

9 litrów jeżdżąc z fantazją.

to są dane rzeczywiste (nie z komputra :confused4:)

wydaję 1000pln miesięcznie na paliwo, więc są to dane w miarę dokładne i powtarzalne.

Opublikowano

Czesc,

Ja mam tez AVG '99 1,9TDI avant w DMXie. Co do skrzyni to jestem narazie zadowolony z automatu - wygoda. Przyspieszenie wg mnie cierpi na tej skrzynce. Co do spalania. Litrazowalem autko na tej samej stacji, pod tym samym dystrybutorem i wyszlo mi w trybie mieszanym ok. 6,5 litra/100km. Moja jazda to 2 kilosy do pracy i 2km do domu w ciagu tygodnia plus 110km wypady weekendowe do Wrocka. Sadze ze tragedii nie ma choc na manualu to bym spokojnie 5-5,5 litra na niej wyciagnal...Za wygode trzeba placic i tyle :)

Pozdro!

Sokram