Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Problemy z odpalaniem na zimno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :notworthy:

problem polega na tym ze od kilku dni auto nie odpala jak powinmo tzn na poczatku wystarczalo ze nagrzalem swiece 2-3kronie i odpalal normalnie natomiast od dwoch dni przy nizszych temperaturach (kontrolka swiec swieci sie ok 4-5s caly czas nawet po kilkukrotnym nagrzewaniu ) samochod normlanie kreci ale nie odpala tzn odpala ale po 2-3 krotnym kreceniu( rozrusznik normlane kreci).Po zapaleiu samochod przez chwile dymi na bialo czego wczesniej nie bylo. Podejrzewam ze sa to swiece zarowe lub przewody ale jest to moj pierwszy disel i prosze o podpowiedzi jezeli to swiece to jakie polecacie?? :naughty :decayed:[br]Dopisany: 03 Listopad 2009, 19:33_________________________________________________dodam jesli ma to znaczenie ze kontrolka tem. chlodnicy pokazuje ok 70stopni nawet po dlugiej trasie zamaist sredniej 90stopni.

popraw profil bo nie zgadza się z rzeczywistością (silnik)

Opublikowano

Świece żarowe i termostat do wymiany,i sprawdz kąt początku wtrysku.A i do tego przyjrzał bym się pompie wtryskowej czy gdzieś się nie poci,i czy nie ma powietrza w przewodach paliwowych.

Opublikowano

Na pierwszy ogien swiece bo bialy dym to przewaznie objaw tego ze przy niskich temperaturach nie nastepuje wlasciwy zaplon i nie przepala calego ON.warto wymienic bo koszt 120zl a spokoj na kilka zim.Mialem podobnie i problem znikl.Dla pewnosci poszukaj na forum jak sie sprawdza swiece zarowe.A jesli chodzi o temperature to masz raczej napewno niesprawny termostat.jesli w trasie nie przekracza 70* a np w korku albo na postoju wzrasta to na bank termo do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

max temp. jaka pokazuj to 70stopni czy w korku czy na trasie a jezeli chodzi o swiece jakie polecacie widze boscha za nie duze pieniadze 25zl sztuka czy moze jakies inne??

Opublikowano

Mogą być boscha,termostat wahler,ale kupuj tylko w ASO,bo mnie niby ori kupowany w sklepie roku nie wytrzymał,i nie grzej kilkakrotnie świecami bo drastycznie zmniejszasz ich żywotność,ma gadać za pierwszym grzaniem.

Opublikowano

beru świece, idą na pierwszy montaż

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy slabe krecenie rozrusznika moze miec wplyw na to,ze po odpaleniu przy duzych mrozach sinik brzydko pracuje,trzesie nim(jakby nie wszystkie gary chodzily) a obroty sie podwyzszaja i skacza?Trwa to kilkanascie sek a potem juz rowno chodzi...?kąt wtrysku i swiece ok.

Opublikowano

A paliwo masz zimowe?

Ewentualnie możesz wlać dodatek przeciw wydzielaniu się parafiny i wody Liqui Moly.

Pozdro

Opublikowano

paliwo mam z cpn no chyba w grudniu to zimowe maja...Ale czy jak rozrusznik slabiej zakreci to moze miec wplyw na taka nierowna prace silnika i skaczace przez jakis czas obroty, czy to wina lezy po stronie paliwa,wytracana parafina czy filtr w zlym stanie.kąt i swiece sprawdzone.

Opublikowano

witam może ja zadam pytanie wiem że padły mi świece żarowe i muszę je wymienić i tu moje pytanie kiedyś miałem golfa i żeby ściągnąć przewód ze świecy trzeba było odkręcić nakrętkę natomiast w naszej Audiczce jest fajka prubowałem ją wyciągnąć ale nie chce się wyjść nie chcę jej ciągnąć za mocno bo boję się że może mi pęknąć a jest teraz dość zimno czy trzeba to jakość podwarzyć proszę o pomoc

Opublikowano

rozrusznik nie ma na to wpływu,

może mieć paliwo