niuniek222 Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Czy podgrzewanie spryskiwaczy bylo montowane w standadzie czy to jako dodatkowa opcja, jesli dodatkowa to jak sprawdzic czy aby nie mam tego "bajeru". Dziekuje
Wihajster Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Czy podgrzewanie spryskiwaczy bylo montowane w standadzie czy to jako dodatkowa opcja, jesli dodatkowa to jak sprawdzic czy aby nie mam tego "bajeru". Dziekuje opcja...w kodach wyposażenia znajdziesz
niuniek222 Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 gdzie szukac te kody wyposazenia, bo niestety ksiazki serwisowej nie posiadam. Wiem, ze gdzies w bagazniku ale w ktorym dokladnie miejscu? A nie da sie tego jakos sprawdzic czy ta opcja jest np zajrzec pod maske.
slodki79 Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Druga sprawa zobacz czy dysze mają wtyczki,działają wtedy kiedy włączasz ogrzewanie tylnej szyby...
niuniek222 Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 Hmm... a o jakie wtyczki chodzi?
slodki79 Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Podnieś klape do góry i zobacz czy poza wężykami od plynu idą jeszcze do dysz kable elektryczne i tyle
niuniek222 Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 Sprawdzalem i powiem tak, do samych dysz nie widac by szly jakies kable poniewaz wszystko jest zabudowane a nie chce tego rozbierac by nie popsuc. Natomiast fo klapy idzie jakis kablelek wchodzi on mniej wiecej jak jest zawias klapy od strony kierowcy i tak sie zastanawiam do czego ten kabel moze isc bo przeciez w klapie nic poza spryskiwaczami nie ma.
slodki79 Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Ten kabelek jeśli jest czarny i taki płaski to prawdopodobnie masa.Może inaczej: przy podniesionej klapie spójrz w stronę spryskiwaczy weź cieniutki śrubokręt podwadź i wyjmij jeden sprysk wyjdzie lekko,jak już będziesz miał go w ręku odciągnij go trochę i wtedy wysunie się przewód od płynu no i jeśli masz grzanie to i kabelki powinny być widoczne. No i to tyle prosta sprawa 1 min roboty i będzie wszystko jasne
H4mm3R Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 To ja też muszę zerknąć u siebie... A rezeł już ktoś takie grzane spryski?? Dużo z tym roboty??
Rekomendowane odpowiedzi