Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Pomocy , nie odpala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos moze mial taki problem, niemam napiecia na pompce paliwa, pompka napewno sprawna tzn podlaczona na krotko dziala i cisnienie ok. sprawdzona iskra na swiecach , tez bez zarzutu ,a mimo to nie odpala. Znalazlem pod tylna kanapa 2 przetarte przewody wlasnie od pompki co moglo byc przyczyna zwarcia , ale wszyskie bezpieczniki tez ok. Czy ktos moze wie co moglo sie stac ??? :embarrassed:

Opublikowano

czy ktos moze mial taki problem, niemam napiecia na pompce paliwa, pompka napewno sprawna tzn podlaczona na krotko dziala i cisnienie ok. sprawdzona iskra na swiecach , tez bez zarzutu ,a mimo to nie odpala. Znalazlem pod tylna kanapa 2 przetarte przewody wlasnie od pompki co moglo byc przyczyna zwarcia , ale wszyskie bezpieczniki tez ok. Czy ktos moze wie co moglo sie stac ??? :embarrassed:

:laghing2: :laghing2: :laghing2: :laghing2: :laghing2:

kolejny Koles który mysli że na forum wróży sie z fusów :polew: :polew: :polew: :polew:

widze że jestes tutaj nowy Kolego, więc pierwsze co powninienes zrobić to pełna diagnostyka VAG-iem, KTS-em lub innym cholerstwem

Opublikowano
  • Autor

Moze i malo informacji, ale mialem nadzieje ,ze ktos mial tati przypadek. A w tym tygodniu nie mam mozliwosci podlaczenia auta pod Vag-a. dodam tylko , po wlaczeniu zaplonu pompka nie chodzi.

Opublikowano

Moze i malo informacji, ale mialem nadzieje ,ze ktos mial tati przypadek. A w tym tygodniu nie mam mozliwosci podlaczenia auta pod Vag-a. dodam tylko , po wlaczeniu zaplonu pompka nie chodzi.

możliwe że przekaznik padł

Opublikowano
  • Autor

Mozliwe , ale ale gdy podaje napiecie na pompke i dochodzi paliwo to itak nie odpala.

Opublikowano

pozostaje VAG

Opublikowano
  • Autor

ok. dzieki

Opublikowano

pompa nie chodzi jak zapłon włączasz tylko w momencie jak kręcisz rozrusznikiem. ja mam taką smieszną pompe co ją słychać jest właśnie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

moze ktos ma inne pomysly???

Opublikowano

możliwa jest także usterka kostki w stacycje :embarrassed:

Opublikowano

pompa nie chodzi jak zapłon włączasz tylko w momencie jak kręcisz rozrusznikiem. ja mam taką smieszną pompe co ją słychać jest właśnie :wink4:

To dziwną masz tą pompę bo moja włącza się na chwilę zaraz po przekręceniu zapłonu, tak aby zrobić ciśnienie w układzie przed odpaleniem silnika :tongue4:

Opublikowano

też myśle ze jakaś dziwna jest :naughty:

Opublikowano

Jak sprawdzałeś tą pompę na krótko? Podpiąłes pod aku i kręciłes rozrusznikiem? A ile bar pokazywało jak sprawdzałeś ciśnienie paliwa?

A masz jakiś immo?

Opublikowano
  • Autor

pompki nie wyciagalem, ale podalem + na jeden z przewodow i krecila. kolega przywiozl zegar do pomiaru cisnienia i pokazalo ponad 4 bary, mam tez blokade , ale dzwonilem do goscia ktory ja montowal i powiedzial jak mam to ominac , wiec zmostkowalem (ominalem ) ta blokade i dalej nic. podaje paliwo jedynie gdy zasile +.[br]Dopisany: 08 Listopad 2009, 20:40_________________________________________________immo tez mam i mialem wczesniej z nim problem , ale wtedy swiecil mi sie kluczyk na zegarach , a teraz nic nie swieci

Opublikowano

a czy jest cos takiego ze na chwile silnik załapuje i zaraz gasnie?? Bo jesli tak to mozlewe jest ze padła pompa oleju, w sesie ze daje za duze cisnienie i otwiera chydraulike przez co nie ma kompresji i nie odpala. Ja tak miałem i trzeba było wymienic pompe.

Opublikowano
  • Autor

nie lapie ani na chwile , bylem cholowany przez 15 minut i nic

Opublikowano

Kolego, dziś się już nie ciągnie auta na popych :thumbdown: To nie wtrysk mechaniczny, pełna elektronika. Holować to można było starego VW Golfa 1.6 na mechanicznym wtrysku.

Opublikowano

Nie dawaj sie holowac na takich dystansac bo zerwiesz pasek rozrządu i sie narobi. U Ciebie to nie jest wina rorusznika tylko elektroniki lub jakiegos sterownika/ czujnika lub jakiejsc pierdoły. Holowaniem mozesz tylko zaszkodzić.

A cewki i moduły podmieniałes? To jest najczestrza przyczyna problemów z tym silnikiem

Opublikowano
  • Autor

ominalem wszystko co sie da , nie wiem tylko ktory to przekaznik od pompki[br]Dopisany: 10 Listopad 2009, 07:33_________________________________________________Juz ok. to jednak przekaznik i to nie spalony , ale jakos dziwnie sie zawiesil. dzieki wszystkim za pomoc . kolego DEVASTATION jednak nie zawsze trzeba zaczynac od Vag-a! Pozdro. :tongue4:

Opublikowano

Kolego ROBERT0503 najpierw zacząłem od przekaznika :polew: :polew: