Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALG] Problem z ASR (brak)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, tylko niewiem czy w dobrym dziale. W moim aucie jest przycisk ASR ale wogóle niedziała ten system, nawet przy odpalaniu kiedy wszystkie kontrolki sie pojawiają na liczniku niema tej od ASRu. Czy jest możliwe żeby w 2.8 bez quattro nie było tego systemu. Samochod kupiłem ze 3 miesiace temu i tak było od początku. Koledzy czy ktos moze mi coś poradzić.

Opublikowano

Nie wszsytkie wersje miały ASR najlepiej podpiąc sie Vagiem i bedzie wiadomo czy posiada ASR.

Opublikowano

a czy czasem nie ma tego w kodach wyposażenia?

a działa ABS?

wiem ze ABS i ASR jest połączony ze sobą... i np jak ABS nie działa (np uszkodzony czujnik ABS'u) to ASR też nie działa (przynajmniej u mnie tak było)

może cos jest nie tak z Twoim ABS'em i ktos odłączył kontrolke zeby się ASR nie paliło... - taką mam teorię

Opublikowano

często zdarza sie że siada linia CAN w sterowniku ABS/ASR i d*p.....a

ABS działa, ASR nie

jak napisal mój przedmówca, VAG prawde Ci powie :> :> :>

Opublikowano
  • Autor

jak kupiłem to ABS działał a ASR nie, ale niedawno mechanik zmieniał mi przegub i chyba poruszył czujnik ABSu bo czasami zapala się kontrolka i niedziała. ale zaznaczam że wcześniej tylko ASR niedziałał, a przycisk jest. Pod vaga niepodepne bo niestety niemam, wiec chyba przejade sie do serwisu moze tam coś wymysla.

Opublikowano

Myślę że ASR musiał być napewno. Z tym silnikiem FWD nie wierze że wypuszczali bez ASR.

Ja mam taki sam model i ASR jest i wszystko działa. Po wciśnięciu tego przycisku powinna zapalić się kontrolka na desce od ASR , to znak że jest on wtedy wyłączony. Gdy się nic nie pali - to jest aktywny .

Rusz poprostu porządnie ze zrywem , w jednej i drugiej pozycji przycisku.

Jak zadziała ASR to u mnie czuć to jak gwałtowne zamulenie silnika ( wiadomo hamulce sie blokują).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A przycisk od ASR odsakuje? Znaczy czy jak sie go nacisnie to zostaje wciśnięty? I jak sie drugi raz nacisnie to dopiero odskakuje?

Opublikowano
  • Autor

Już wszystko wiem, poprzedniemu właścicielowi wysiadł sterownik ABSu co jest standardem w sterownikach Boscha, i wymienił go na inny, który nieposiadał ASR tylko sam ABS. Zagadka się rozwiązała, ale mi pozostał niedziałający ASR i ABS. Dzięki za odpowiedzi.