Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak Łączności vag-com

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się poradzić dlaczego nie mogę połączyć się vagiem z moim audi a4 1.9 tdi 97/98r, polski vag 4.9 łączy się bez problemów, a inne wersje vag-com 409.1 312.2 ~304.2 nie chcą się łączyć. W starym audiku 95r 1.6 adp łączy się bez problemów, szukałem już na forum i nie mogłem znaleźć rozwiązania, proszę o pomoc bo polski vag 4.9 to jedna wielka lipa

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

port com zmienialem oczywiscie, w menedżerze urządzeń i w vag, i nic nie pomaga, podkreślam że do innych samochodów bez problemu łącze się vagiem a do mojej a4 1.9 tdi 97/98r nie chce się łączyć, łączy się tylko Polski vag 4.9, [br]Dopisany: 11 Listopad 2009, 22:09_________________________________________________Czy instnieje taka możliwość żeby poprzedni właściciel mógł założyć jakąś blokade żebym nie mógł się połączyć vag-com'em ? [br]Dopisany: 12 Listopad 2009, 13:34_________________________________________________Odświeżam temat, i mam pytanie, czy ponowne wgranie softu AFN do komputera pomogło by w moim przypadku ? Vag-com żadna wersja nie łączy się, Polski vag 4.9 bezproblemowo, problem z softem ? zabezpieczenie przez poprzedniego właściciela ?

Opublikowano

Zabezpieczenie przez poprzednika raczej niemożliwe.

Problem z softem może być.

Jakim vag-comem próbowałeś?

Opublikowano
  • Autor

409.1 312.2 i te starsze wersje coś pod 2xx.x, z każdym innym samochodem vag-com'y które wymieniłem nie miały problemu z łącznością,

Opublikowano

409.1 312.2 i te starsze wersje coś pod 2xx.x, z każdym innym samochodem vag-com'y które wymieniłem nie miały problemu z łącznością,

Zawsze z tym samym kablem?

Mój kabel (Kupiłem ori z Polskim VAGiem 4.9), nie chodzi z VAG COM 409.1, ale juz z 311.2 hula pięknie.

Opublikowano
  • Autor

mam jeden kabel pod port COM a drugi pod USB ze starą a4 1.6 adp łączy się vag-com każdy, z brata silnikiem po swapie z 80 1.9 td na silnik z a4 1.9 tdi AVF też bezproblemowo, ale moja a4 1.9 tdi AFN nie chce się łączyć tylko vag-com, próbowałem zmieniać ustawienia programu i nic, w menedżerze urządzeń tak samo zmniejszałem prędkość i to samo ;(

Opublikowano

W takim razie niezłą zagwózdkę masz :mysli:

Można by pomyśleć, że wina leży po stronie auta, ale skoro Polski VAG się łączy...

:think2: :think2: :think2:

Opublikowano
  • Autor

właśnie, trochę to kłopotliwe, Polskim Vagiem dużo nie zdziałam, ale za jakiś czas umówię się na wizytę u Zaprzala http://www.turbodiesel.pl ( prawdziwy mistrz Chiptuningu ) na wgranie nowego softu do a4 1.9 tdi afn i zobaczymy, jeżeli to nie pomoże to spróbuję przełożyć komputer z innego a4, jak to nie pomoże to poddam się ;(