Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VW Transporter T4 jaki najlepszy silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, potrzebuje informacji jakie silniki diesla występowały w vw t4 i jaki silnik najlepiej wybrać.

Opublikowano

zależy do czego potrzebujesz,jazda z lekkim towarem, z ciężkim czy lawetą,ja mam 1.9 td i takiego szukałem i jestem b.zadowolony.np. 2.4D w mieście i trasie duzo więcej pali :wink4:

Opublikowano

1.9td nic nie pali. Kiedyś dusiłem takiego (90PS) 110 miałem przelotową, chwilami 140 (więcej już nie chciał) i spalanie poniżej 8l :blink:

Ale przy większym ładunku (przyczepa) miałby dość.

Opublikowano
  • Autor

jazda z lekkim towarem, 1.9td trochę wydaje się słaby, mam na oku 2.4D i nie wiem czy brać, jak z awaryjnością?? [br]Dopisany: 13 Listopad 2009, 20:58_________________________________________________

1.9td nic nie pali. Kiedyś dusiłem takiego (90PS) 110 miałem przelotową, chwilami 140 (więcej już nie chciał) i spalanie poniżej 8l :blink:

Ale przy większym ładunku (przyczepa) miałby dość.

tylko że 1.9td ma 68KM

Opublikowano

Tamten miał 90. Sprawdzałem w dowodzie :)

Opublikowano

na przyśpieche niema prawie różnicy jak załączy się sprężarka to jakoś jedzie sprawdzałem to z 2.4d pod pełmym obciążeniem 19 troche zdechnie ale wynagrodzi ci to na cpn[br]Dopisany: 13 Listopad 2009, 21:03_________________________________________________a i eksploatacja dużo tańsza rozrząd itd[br]Dopisany: 13 Listopad 2009, 21:04_________________________________________________i podobno mniej awaryjny, stare sprawdzone 1.9

Opublikowano

w T4 najlepszy 2.5 TDI 100km :good:

Opublikowano
  • Autor

ile pali tak mniej więcej 1.9td a 2.4D[br]Dopisany: 13 Listopad 2009, 21:13_________________________________________________

tak to wiem bo mam takiego w pracy ale ja potrzebuje blaszankę a z tym motorem to przeważnie osobowe albo caravele no i już dużo więcej trzeba zapłacić
Opublikowano

potwierdzam

Opublikowano

mój w trasie bez obciążenia przy 100-110 km/h zawstydził turbodymomena i wzioł 7 litera

Opublikowano
  • Autor

a powiedz mi czy jak jest załadowany tak ok 400-500kg da się tym jechać?? jak jest prędkość podróżna??

Opublikowano

da rade, u mnie chłopaki latają w firmie eurocopert z kopertami, papier jest ciężki i jakoś kulają,100-110 będziesz leciał bez problemu.[br]Dopisany: 13 Listopad 2009, 21:41_________________________________________________jest paru komandosów co 1.9 ciągają lawety to już gorzej, ale jakoś daje rade

Opublikowano

W pracy mamy 2,4 i w 9L się mieścimy ale cięzarów się nie targa :)

Opublikowano

wiadomo szału nima ale złotówki zostają w portfelu[br]Dopisany: 13 Listopad 2009, 21:42_________________________________________________leciałem w trasie, mam wersje 5 osobową, leciałem z kompletem osób i bagażu około 100 kilo prędkość 100-110 i spalanie praktycznie takie samo 7.5 lita

Opublikowano
  • Autor

czyli wychodzi na to że chyba 1.9td będzie lepszym wyborem :mysli:

a może cos powiecie o tym autku http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10535669 warte zainteresowania??