mobilek Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam! Dzisiaj chciałem sobie wymienic świece w mojej A4 1,8 20V. Po zdjęciu nasadek zobaczyłem że stare świece zatopione są w oleju, w komorach stoi olej. Co mogło byc tego przyczyną? Czy padła któraś z uszczelek? Autko pali bez problemu, to też chyba trochę dziwny objaw.
.Szczepan. Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Musisz dokładnie sprawdzić, zapewne gdzieś masz wyciek i ci topi świece.
michuNS Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 zapewne uszczelka pod pokrywą zaworów, ale sprawdz dla pewności..
Dev Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 zapewne uszczelka pod pokrywą zaworów, ale sprawdz dla pewności.. na 100% uszkodzona uszczelka pokrywy, nie ma cudów aby olej pojawił sie tam z innej przyczyny
jendker Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 dokladnie - mialem to samo! Do wymiana uszczelka pod klawiatura.
pigeon Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Raczej nad klawiaturą, ostatnio wymieniałem całą uszczelkę po deklem są dwie, a właściwie nawet 3 jedna pod deklem - naokoło, druga wewnętrzna uszczelniająca właśnie świece - z tą miałem problem dopiero dorwałem z dekla od passata 1,8 (pasuje), a mówili mi, że nawet nie sprzedają jej oddzielnie bez całego dekla i ta trzecia co jest pod napinaczem łańcucha przy okazji wymieniłem napinacz i łańcuch. Tu kolega ładnie to pokazał co ja robiłem a przy okazji wszystko widać http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_wymiana_lancuszka_rozrzadu_i_napinacza_18_oraz_18_turbo-t38114.0.html;msg434914#msg434914 na 6 zdjęciu masz widoczne uszczelki
Rekomendowane odpowiedzi