Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trasa Irlandia-polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar zjechac samochodem z IRL do PL,nigdy sam nie jechalem,a wiec moze ktos podsunie jakies wskazowki i jak sie kierowac z Francji do PL-na jakie miasta?

Opublikowano

zależy do jakiego miasta w PL :cool1:

www.map24.pl wyznaczy trase

Opublikowano
  • Autor

Przegladalem juz ta mape i juz mniej wiecej wiem co i jak,w irlandii(Kenmare-Roslare) z tym niebedzie problemu,z Francji(Cherbourg) do PL(Opatów woj swietokrzyskie) chodzi mi mnie wiecej o ceny autostrad,ceny benzyny,i jakies inne cenne wskazowki-pytanie do tych ktorzy niedawno jechali przez europe!!

Opublikowano

Siemanko!!! Ja 2 lata temu jechalem do PL trasa Roslare-Cherbourg i z powrotem.Autostrady platne tylko we Francji.Juz nie pamietam ale chyba z 30-40 euro na nie poszlo.W nocy w NL problemy ze znalezieniem czynnej stacji benzynowej,tzn sa ale platnosc karta bo w nocy nie ma obslugi :thumbdown:.Ja kierowalem sie na Berlin bo jechalem do Poznania.Jak sie zatankujesz w IE+gaz we Francji to chyba dokulasz do PL?Pozdrowionka i szerokiej drogi :good:!!!

Opublikowano

Zależy kiedy sie wybierasz bo ciekawa sprawa to kupić bilet na prom z irlandi do francji http://www.promy.pl/polaczenia_promowe_lista/14/24/trasa_irlandia_francja.html 18to godzinny rejs i smigasz ale trase to sobie mozesz sprawdzic tu http://www.dojazd.org/mapaeuropy.html zaplanować i zapisac jak nie masz gpsu wyjdzie ci gdzies 300 euro prom zalezy jaka kabine sobie wybierzesz no i oczywiscie jak nie ma okresu sztormowego.I wtedy przy dobrych układach masz tylko jeden nocleg w niemczech około 70 euro ze śniadaniem.A jeśli prom z irlandi do angili to koszt okolo 154 funty ja tyle dawałem w styczniu no i 180 euro okolo za eurotunel plus po drodze dwa noclegi okolo160 euro no i benzynka i jesteś w kraju

Opublikowano

Eurotunel nie jest jedynym rozwiązaniem. Można popłynąć z Dover najtaniej, ale nie zawsze, i zarazem najdłużej jest do dunkierki(2 godziny snu).

LPG nie wpuszczają do tunelu.

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Unknown+road&daddr=52.3309236,14.0467723+to:opat%C3%B3w+pl&geocode=FeqACgMdlHIhAA%3BFauBHgMdNFbWACkjAsnzeyeoRzFhPWE7RiAhEw%3BFQorBwMdZ_JGASmVaa25dqkiRzGSbE02mmBU4w&hl=en&mra=dme&mrcr=0&mrsp=0&sz=13&sll=51.027252,2.245674&sspn=0.076872,0.154324&ie=UTF8&ll=49.837982,9.887695&spn=10.095135,19.753418&z=6&via=1 ja zawsze tą trasą jeżdżę, tylko kończę troche wcześniej. Prze calą droge nie ma platnych dróg, aż do polskiej "autostrady". Cala dlugość to 33 PLN.

Opublikowano
  • Autor

Dzieeki wszystkim za wskazówki,prom bede kupowal z Rosslare do Cherbourg(2 osoby+kajuta+pies) 230e,bede jechal po GPS z AUTOMAPA wiec nie powinno byc problemu,ale w mape sie zaopatrze wrazie czego!

Opublikowano

To i ja dorzucę co nie co. Przez trzy lata jeździłem trasą Rosslare - Cherbourg - francja, niemcy.... ale powiem Ci że od dwóch lat to już tylko przez angolowo!!

Z Rosslare płyniesz do Pembroke (załadunek+przepływ+rozładunek ok.4 godz) następnie ok.530 km Anglii i jesteś w Dover, tam prom do Dunkierki (ze wszytskim 2,5 godz) i juz jesteś na samym końcu Francji (bodajże 30km do Belgii), później to juz sama przyjemność - przelatujesz Belgię, odnóże Holandii (ok.50 km) i już Niemcy...

...i powiem Ci nigdy więcej promu do Cherbourg'a!!!

O wiele szybciej!!

Opublikowano
  • Autor

Ja wybrałem taki prom do Cherbourg'a bo wracam z psem,a tylko na tych dluzszych trasach sa klatki dla psow,wiec szkoda zeby pies sie meczyl prze cala anglie!tak to chociaz se wypocznie przez 18 godzin :>