Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Samodzielna regeneracja pompy wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu mam problem ze wspomaganiem,tzn ciężko działa kiera jak się rozgrzeje, przy max skręcie słychać buczenie , wg wszelkich forumowych wskazówek po prostu pompa się kończy. Kilka tygodni temu przy okazji wymiany napinacza paska wielorowkowego i sprzęgiełka altka zauważyłem że na pompie wspomagania jest dość znaczny luz co utwierdziło mnie w przekonaniu że pompa zwyczajnie pada. Zastanawiam się czy da się samemu zregenerować pompę i czy dużo jest z tym zachodu przy założeniu że mój znajomy ma dostęp do wielu maszyn związanych z obróbką metali???? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego, zapewne pomocny będzie ten materiał,przydały by się jeszcze uwagi kogoś z forum kto coś takiego już robił, nie chce wyrzucać czasu i pieniędzy w błoto. :kox:

Opublikowano
  • Autor

no cóż jak na razie staram się zebrać jak najwięcej materiałów dotyczących samodzielnej regeneracji, co z tego wyjdzie jeszcze nie wiem ale na pewno sam spróbuję jak tylko znajdę trochę zbędnego czasu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to nie dawno przerabiałem ogólnie to taka sama pompa jak od golfa tylko w innej oprawie. Moja stara pompa wyła jak pies. kupiłem pompę od 80 B3 za bagatela 50 zł i z 2 pomp zrobiłem jedną :kox: Co do regeneracji jak na vwgolf jest sęs to robić gdy pompa lekko niedomaga, bo jak zacznie wyć to jej nikt nie pomoże. Po prostu wyrabiają się bieżnia i łopatki, a to tylko wymiana pompy. Szlifowanie tych części na papierze to tylko z mikrometrem bo trzeba wiedzieć co i ile trzeba szlifować.

Opublikowano
  • Autor

w takim razie macie może namiary na kogoś kto sprzedaje nowe pompy w przystępnych cenach??? bo mi w sklepie zaproponowali za ok 600 zł z tym że starą muszę oddać

Opublikowano
  • Autor

patrząc na komentarze gościa od którego kupił tą pompę nie wydaje mi się żeby to był dobry zakup :no: