Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czasem gaśnie silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu sporadycznie a teraz już często gaśnie mi silnik. Zaraz 1-2 sekundy po włączeniu. Odpala się normalnie,pracuje bez zarzutu ale dość często ostatnio gaśnie :confused4: Zazwyczaj dzieje się tak jeśli przejadę autem trochę klocków, zatrzymam się na jakiś czas i próbuję ponownie odpalić. Z góry dzięki za pomocne wskazówki :hi:

Opublikowano

Najlepiej by było jak byś VAG-a podpiął i zrobił odczyt błędów i logowanie.Bez tego to jak wróżenie fusów.

Opublikowano

j.w. podepnij VAGa,

a kontrolka od immo gaśnie :cool1:

Opublikowano

po 1 zapnij Vag-a, a po 2 to masz pewnie to samo co u moich znajomych w Mercu. Pewnie któryś wtryskiwacz ci siada i unierouchamia silnik, bo ma spadek ciśnienia. Na początek lekarstwo. Zalej do baku jakiś preparat do czyszczenia silników i wtrysków, i zalej dość sporo Verwy. Zobacz co będzie się działo

Opublikowano

po 2 to masz pewnie to samo co u moich znajomych w Mercu. Pewnie któryś wtryskiwacz ci siada i unierouchamia silnik, bo ma spadek ciśnienia.

Nie w AVG. Takie rzeczy, to tylko w Common Rail-u.

Bardzo możliwe, że to immo, wskazywałyby na to błędy: komputer silnika zablokowany/ sporadycznie - w sterowniku silnika i klucz zapłonowy/ nie uprawniony, za mała wartość sygnału - sporadycznie, w zestawie wskaźników, ewentualnie - strerownik silnika - brak komunikacji.

Jeżeli błędów brak, sprawdź złącza przy pompie wtryskowej - czy pewnie wciśnięte, czy styki czyste i nie rozgięte, no i czy nie masz luźnego oczka na elektrozaworze stop.

Opublikowano
  • Autor

Pandzior dziekowa bo wlasnie kontrolka od immo nie gasnie, pozdro ;)

Opublikowano

Pandzior dziekowa bo wlasnie kontrolka od immo nie gasnie, pozdro ;)

Luzik, przerabiałem to już parę razy, po jakims czasie trzeb abedzie poprawić.

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu sporadycznie a teraz już często gaśnie mi silnik. Zaraz 1-2 sekundy po włączeniu. Odpala się normalnie,pracuje bez zarzutu ale dość często ostatnio gaśnie confused4

w sumie juz ci chlopaki odpowiedzieli ze immo.... mi raz na jakis czas tez to wyskakuje chcialem rozebrac i zobaczyc co tam sie dzieje ale przywalilem raz z plaskiej pod wejscie na kluczyc i przestalo... :tongue4:.ostanio znowu mi gasil wiec znowu plaska i mam spokoj .. :naughty:.bedzie czas to sie zrobi narazie odkladam to na dalzszy plan....