szyszka85a4 Opublikowano 17 Listopada 2009 Opublikowano 17 Listopada 2009 Mwitam.mam problem z temperatura w silniku 1.8 bez turbo 96r,125 KM.mianowicie rosnie do 110 stopni i sie gotuje.po jezdzie zgasilem silnik a po ponownym odpaleniu wlasnie temperatura zaczela rosnac a przedtem wszystko bylo ok.nie jestem pewien czy to termostat czy pompa:(.czy termostat moze tez w ta strone sie popsuc?czy ktos moze mi pomoc??pozdrawiam wszystkich
piotrpz87 Opublikowano 17 Listopada 2009 Opublikowano 17 Listopada 2009 Przy takiej temp. powinien się załączyć wentylator jesli tak się nie dzieje to sprawdź czujnik w chłodnicy.
Dev Opublikowano 17 Listopada 2009 Opublikowano 17 Listopada 2009 1. termostat 2. pompa wody 3. uszczelka pod głowicą
szyszka85a4 Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Opublikowano 17 Listopada 2009 uszczelke pod glowica wymienialem jakies pol roku temu.wentylator zalacza sie juz po odpaleniu
Daimos Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 sprawdź termostat (mógł się zaciąć) oraz pompę wody (urwane śmigło)
Rekomendowane odpowiedzi