czarny_biały Opublikowano 17 Listopada 2009 Opublikowano 17 Listopada 2009 witajcie. jak w temacie. jedyny błąd jaki wyświetla mi VAG to regulacja mieszanki, a objawy - tragedia. odpala za drugim razem, kaszle, prycha, strzela, nierówno pracuje. to się dzieje na benzynce. jak się juz rozgrzeje i przeskoczy na gaz autko frunie. świece - nowe, przewody - nowe, palec i kopułka - nowe, przepływka - zero błędów, po odpięciu silnik gaśnie. po odłączeniu aku i ponownym podpięciu (adaptacja przepustnicy itd..) przez kilka dni jest ok. już normalnie wymiękam. co to jest? chce sprzedać moja A4 a nie mam sumienia oddać jej z jakimiś usterkami, żeby później oczami świecić. proszę o jakieś porady. z góry dziękuje
Dev Opublikowano 17 Listopada 2009 Opublikowano 17 Listopada 2009 podepnij vaga na zimny silnik, zapal go i zobacz jak się nagrzewa i co pokazuje sonda lambda
wojtek26 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Kolego powiedz jaka masz instalacje LPG, jeżeli masz II generacje to masz źle ustawiona emulacje i ECu zmienia czasy wtrysku i zapłonu pod LPG i stad te problemy na PB.
czarny_biały Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 sonda lambda nóweczka ( oryginał BOSCH). na gazowni malo sie znam. ale na bank II generacja. podjade do gazownika i z nim pogadam co on powie o tym. dziękuję za sugestie. jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły zapraszam do wpisów (mile widziane) :>
michuNS Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Nie ma co gdybać, na bank lpg jest przesterowane. posmigaj kilka dni na samej benzynce a sie przekonasz czy to jest to.. :gwizdanie:
czarny_biały Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Opublikowano 29 Listopada 2009 dziękuje wszystkim, którzy pomogli mi rozwiązać ów problem. pośmigałem na samej benzynce i miłe wrażenia. to gazownia mi zatruwała całą sprawę. jeszcze raz dziękuję :>
Dev Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 regulacje gazu trzeba przeprowadzic
Rekomendowane odpowiedzi