Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] G 052 162; olej do ATF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

olej do automatycznej skrzyni biegów w koncernie VAG o oznaczeniu G 052 162 w Rzeszowie kosztuje za litr:

w salonie AUDI - 83 pln

w salonie SKODY - 73 pln

w salonie SEATA - 73 pln

pozostałe oleje które w/g producentów tych płynów spełniają normę G 052 162 to:

Fuchs TITAN ATF 3353 ok.30 pln/litr

Febi 14738 ok.40pln/litr

Hepu Maxxus ATF-VA ok.40 pln/litr

ESSO 71141 ALLEGRO lub dystrybutorzy koncernu EXXON/MOBIL do którego należy marka ESSO - 25 pln/litr kupując 20 litrów(tylko tak można kupić oryginalnie zapakowany)

Opublikowano

trzeba podkreslic ze olej ESSO jest to olej dokladnie ten sam co sprzedawany w salonach koncernu VAG.

Opublikowano

Ale to jest chyba olej do tiptronica. Olej do multitronica ma inne oznaczenie: G 052 180 lub G 052 190

Opublikowano
  • Autor

zapewne jest to olej do skrzyni AG4 01N którą mam z silnikiem AFN w A4 B5 TDI.

ESSO 71141 jest olejem podawanym jako jedyny w książce "SAM NAPRAWIAM" dotyczącej A4 B5.

na stronie Mobil jest też zalecany,chociaż ESSO to ten sam koncern EXXON/MOBIL

http://www.ew2.lubesinfo.com/frameset.asp?sid=317&bid=181&sc=1317&langid=12

ale ja jako fan płynów w 100% syntetycznych zdecydowałem się na FEBI 14738.

Opublikowano

Ale to jest chyba olej do tiptronica. Olej do multitronica ma inne oznaczenie: G 052 180 lub G 052 190

tak tak,

oczywiscie jest to olej tylko do TIPa i to starszego, bo moj i tym podobne (czyli 6biegowe) maja juz zupelnie inny olej.

niestety po 160 za litr... co ciekawe identyczna skrzynia w beemce czy jaguarze jakos sobie radzi na oleju za 80 ;]

widac w Audi maja gest ;]

Opublikowano

Witam,ja tez mam tipa 6-cio biegowego i olej w skrzyni wymieniam w niemczech koszt oleju to okolo 76 Euro za 5 litrow

Opublikowano

Irek, B6 miał w tipie 5 biegów... Jeśli Twoje autko to to z opisu i masz 6 biegów = multitronic.

Opublikowano

I tu musze Cie rozczarowac,otoz na poczatku myslalem ze mam multi,po przeczytaniu wszystkich watkow na forum na temat tipa i multi i bylem przekonany za to multi a kupowalem tipa,ale po sprawdzeniu w ASO polska jak rowniez ASO niemcy stwierdzono ze jest to tip,do tego dodam ze podczas jazdy widac zmieniajace sie obroty,wiec raczej nie mam watpliwosci,choc moze to byc ogolne zaskoczenie.

Opublikowano

O kurcze... a możesz podać oznaczenie skrzyni biegów?

Jedyny tip jaki znalazłem w 6-biegach w B6 to GUR i HHU wkładany od 2003 do S4...

Opublikowano

W tej chwili nie ale jak tylko bede mial czas to zajrze tam i oczywiscie podam.Dla mnie tez bylo to kolosalne zaskoczenie bo szczeze mowiac bylem troche zmartwiony delikatnie powiedziawszy ze to multi ale po pytaniach w ASO tu i tam jestem uspokojony.Pare dni temu czytalem jakis watek na forum i jeden z kolegow tez ma tak samo,wszyscy twierdzili ze to multi a w ASO stwierdzili ze to tip i tak samo 6 biegow,nie wiem skad to sie wzielo ale tak jest a dodam ze moja A4 pochodzi z wloch i mimo ze nie ma oznaczen S-lein to w papierach jest wpis ze to S4,autko jest sprawdzone wiec zaden przewal.

Opublikowano

OK, gdyby Ci się udało - naklejka w książce serwisowej - czwarty wiersz, ostatania kolumna :)

Opublikowano

byc moze na tamten rynek robili cos innego lub ktos sobie takie cos zarzyczyl,nie mam pojecia.

Opublikowano

tip 6 biegowy pomijajac juz rok produkcji to byl montowany tylko w Quattro...

wrzuc foto naklejki z ksiazki serwisowej albo wklajki z okolic koła zapasowego lub tylnej kanapy..

Opublikowano

No to może jeszcze inaczej - Irek, masz tryb sport na wybieraku? Jeśli tak to nie ma bata...

Opublikowano

No to może jeszcze inaczej - Irek, masz tryb sport na wybieraku? Jeśli tak to nie ma bata...

ale w TIPie tez masz tryb S... prznajmniej w 6biegowym ..

Opublikowano

O kurcze to patrz, nie wiedziałem. Dobra, jak dostaniemy model skrzyni myślę że wszystko się wyjaśni ;)