SlaVko18v Opublikowano 18 Maja 2007 Opublikowano 18 Maja 2007 napiszcie mi prosze co za czesc ktora jak widac pekla,rozdarla sie itd.. i ile to moze kosztowac .. i najwazniejsze .... kase na zrobienie tego bede mial dopiero w srode .. przynajmniej jutro musze zrobil ok 60km ( napiszcie czy dam rade, pozniej auto bedzie stac w garazu do oporu czyli srody) .. dodam ze jak jade na wprost lub skrecam (nie przyspieszajac albo nie jadac na gazie) to nic nie slychac .. dopiero jak skrecam ostro ( kat 90stopni) zaczyna cos brzeczec;/ za taka nazwe mozna szybko zarobic ostrzezenie - prosze zmienic!
Gość Murzyn Opublikowano 18 Maja 2007 Opublikowano 18 Maja 2007 rozerwana oslona przegubu. to tyrkanie to wysrany przegub. Koszt za strone ok 200pln - z tego co pamietam
SlaVko18v Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Opublikowano 18 Maja 2007 dzieki Murzyn napiszcie mi jeszcze czy mozna z tym jezdzic ? p.s a co do upomnienia to chcialem na swoja obrone tylko dodac ze nie znam sie na mechanie az tak zebym wiedzail co to jest
Gość Murzyn Opublikowano 18 Maja 2007 Opublikowano 18 Maja 2007 przegub raczej trzeba wymienic - wyczyszczenie i wepchanie nowego smaru jezeli pomoze to na chwile, wiec 2xkoszty robocizny to bezsensu. ten i tak nie jest do uratowania, to mozesz go dojechac - przez kilkaset km nic sie nie powinno bardziej rozwalic
Gość spedyt Opublikowano 18 Maja 2007 Opublikowano 18 Maja 2007 Można pojeździć kilkadziesiąt km, ale bez szarżowania szczególnie na zakrętach Zrób jak najszybciej
krzyniek Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 miałem podobnie, jak zauważyłem że jest pęknięta to po paru dniach takiej jazdy zaczął pukac wiec lepiej od razu wymienić.
Gość Goodspit Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Z tyrkającym przegubem można w sumie trochę pojeździć, ale mnie to osobiście denerwowało i wymieniłem zaraz jak się pojawiło strzelanie. W sumie raczej się zmieścisz w 200zł
wiki Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 zapraszam tutaj do poczytania, mam ten sam problem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=11338.15
Pelex Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 Witam! koledzy mają racje dla tego przegubu już ratunku niema zwłaszcza że smar który się rozbryzgał po elementach zawieszenia wygląda jakby jejżdził już tam ładnych pare dni co oznacza że ta osłona pękła już dawno, reszte załatwił piasek i takim sposobem przegub jest do wymiany - w 200 powinieneś się zmieścić, chyba że zrobisz to sam to jeszcze mniej. Powodzenia
YATES Opublikowano 23 Maja 2007 Opublikowano 23 Maja 2007 Ja już jeżdzę z pukającym przegubem ponad rok.Mechanik mi mówił,że można jeżdzić jeszcze na tym tylko żebym uważał na ostrych zakrętach.Ciekawe ile mi to jeszcze uciągnie ???
Gość spedyt Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 Ciekawe ile mi to jeszcze uciągnie ??? Jakiś czas na pewno uciągnie aż w końcu na zakręcie strzeli przegub i zablokujesz cały ruch
Rekomendowane odpowiedzi