Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Moje Audi A4 ma problemy z odpalaniem na gorącym silniku co może być przyczyną.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na zimnym odpala bez problemów. Gdy jadę na benzynie i na gorącym odpala bez problemów. Ale gdy jadę na gazie i go zgaszę. Mam problem z ponownym uruchomieniem obroty falują, jak trochę pochodzi na benz. wraca wszystko do normy. I gdy przełączam z gazu na benzynę w czasie jazdy tak samo silnik przygasa.. Nie wiem jaka jest tego przyczyna.? Może ktoś doradzi. Wcześniej było wszystko ok. Czy to jest coś z ustawieniami gazu.? A może jakieś błędy. Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego napisz jaki typ instalacji posiadasz jest to II generacja czy sekwencja

Opublikowano

Witam

Mam podobnie, na gorącym muszę krecić zanim zapali-bardzo duże prawdopodobieństwo, że to nsiszczelny reduktor zalewa/puszcza gaz do kolektora ssącego wężykiem podciśnienia-u mnie tak jest na sekwencji. Jadę nidługo do zakladu i bedę chciał, żeby mi wymienili reduktor-w końcu mam jeszcze gwarancję :)

Opublikowano

u mnie byl taki sam przypadek- to reduktor przepuszczał :( wymienili i jest jepiej ale czasami sie zdarzy ze dluzej zakreci.

Opublikowano
  • Autor

To jakaś zwykła instalacja ,nie sekwencja, już z taką kupiłem , montowany był 2005. Jaka nazwa? nie wiem Układ sterujący STAG-100. Nie strzela jak do tej pory sprawuje się dobrze . Tylko właśnie ten problem z odpalaniem ostatnio. Jedna ze starszych instalacji.

Opublikowano

Skoro masz zwykła instalacje to podjedź do gazowników zeby wyczyscili i sprawdzili szczelnisc zaworów odcinajacych dopływ gazu do parownika, u Ciebie jest objaw zabogatej mieszanki na rozgrzanym silniku poprzez przedostawanie sie LPG przy rozruchu na PB. Dodatkowo po tej operacji niech ustawia Ci dobrze mieszanke.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za sugestie jak ktoś ma jeszcze jakieś to chętnie wysłucham. [br]Dopisany: 25 Listopad 2009, 16:01_________________________________________________Jutro jadę do gazownika.Zobaczymy co zrobi. Pozdrawiam

Opublikowano

silnik sie zalewa, junkers do regulacji

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wojtek26 , za bogata mieszanka była i to bardzo za bogata. Po ustawieniu problem zniknął.

Opublikowano

Ciesze sie ze mogłem pomóc :naughty: zycze dalszej jazdy bezawaryjnej

Opublikowano

U mnie nieszczelny okazal sie reduktor, dzisiaj kolo go wlasnie wymienia. Nawet nie chce myslec, że nie bedzie palil na dotyk :gwizdanie: