Alzak Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 mam przycisk do wylaczenia esp a nie mam nic do kontroli trakcji czy te uklady sa polaczone jednym przyciskiem wlacz wylacz czy poprostu nie mam kontroli trakcji??
Gość radekk2000 Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 Esp to elektroniczny system kontroli toru jazdy-(kontrola trakcji).A jak wciśniesz ten przycisk i świeci ci się kontrolka na desce-to wtedy masz (kontrolę trakcji) wyłączoną.
Alzak Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Opublikowano 28 Listopada 2009 esp electronic stability program tcs traction control na moje to sa inne programy dlatego moje pytanie szukamlem na forum ale jakos nic nie znalazlem
Jarol Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 esp electronic stability program tcs traction control na moje to sa inne programy dlatego moje pytanie szukamlem na forum ale jakos nic nie znalazlem W grupie VAG system kontroli trakcji nosi nazwe ASR (Advanced Vehicle Control Systems). Natomiast ESP jest to system który zawiera w sobie ASR i ABS. Inaczej mówiąc jak masz ESP to masz również wszystkie te systemy.
Alzak Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Opublikowano 28 Listopada 2009 no i o to mi chodzilo piszesz ze esp zawiera abs to przy wylaczeniu esp dezaktywuje sie tez abs?? cos mi sie nie wydaje
Jarol Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 no i o to mi chodzilo piszesz ze esp zawiera abs to przy wylaczeniu esp dezaktywuje sie tez abs?? cos mi sie nie wydaje Nie ABS działa cały czas.
Rekomendowane odpowiedzi