Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szaraczek 2.5TDI /-30mm/17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Oto mój szaraczek, długo mnie tu nie było ale w końcu coś się ruszyło z modami :naughty:

Technicznie:

- Rok: 2000

- Przebieg na chwile obecną: 283tys

- Kolor: tzw szara myszka :decayed:

- Nadwozie: Avant

- Silnik: 2.5TDI V6 150KM

Z wypasu:

- 1/2 FIS

- elektrycznie składane lusterka

- 4x szyby w prądzie

- klimatronik

- pakiet oświetleniowy

- alarm z domykaniem szyb

- kierownica s-line

- ori zenony

Reszta chyba jak w każdej :a4fan:

644ec2c273c0738fm.jpg a7797e67749c8379m.jpg

Wersja zimowa :polew:

23da0493f86fb039m.jpg

Zenony w przeciwmgielnych

2297b72e282c1254m.jpg

W końcu coś ruszyło się w modach i doszły:

- alu 17" ET 35 8"

- amortyzatory KBY Ultra SR + springi -30mm

- relingi poszły w poler

- grill od RS4 za kolosalnie śmieszne pieniądze :polew:

- ramka klubowa (tył)

W planach pozostało:

- strzelić dekory w czerń fortepianową ale pewnie będzie to zwykły akryl w wysokim połysku

- ściema szyb

- skórki w środku

- końcówki wydechu

- no i marzeniem były by zderzaki S4 ale to wszystko zależy od funduszy.

- po głowie chodzi mi jeszcze chip :naughty:

Narazie tylko jedną fote szczeliłem telefonem w miarę wolnego czasu i pogody cyknę już coś dokładniejszego lepszym aparatem :cool1:

1fbea3d7e03273b7m.jpg

Opublikowano

srodek bardzo fajny :good: te ciemne dekory to jedyne ktore mi sie podobaja.

a jakie masz wyposarzenie? widze brak grzanych foteli i ori xenona

a co cie sklonilo do zmiany z 1.9 na 2.5?

Opublikowano
  • Autor

Tamtą sprzedałem bo za dużo rzeczy się zaczęło psuć a w quattro koszta były dość spore a tą wziąłem w sumie od mojego ojca który sporo czasu posiadał nią i wiedziałem co było wymieniane no i co najważniejsze wszystko na czas, a tym bardziej ze koszt niej wyniósł mnie praktycznie tyle samo ile wziąłem za tamtą audi czyli niecałe 15tys :naughty:

Z wyposażenia szału nie ma rzeczywiście brakuje grzania w fotelikach bo w tamtej miałem, xenon tez nie było został założony ori z lexusa przetwornice + żarniki nie jakieś tam hidy. Z reszty to 4 jaśki, 4 x szyby w prądzie, pakiet oświetleniowy, co jeszcze hmmy resztę chyba widać na fotce :mysli:

A i pytanko odraz do was jakiej zawiechy szukać najlepiej by było optymalnie myślałem nad 30/20mm??

Opublikowano

sprezyny Eibach Pro Kit :>

Opublikowano

Zastanów sie po jakich drogach jezdzisz i wtedy sobie dobierz - ja mam 1be -20 i czesto zachaczam o cos.. :kwasny:

Co do A4 bardzo ładna :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Z chęcią kupił bym 1be ale cieżko dostać :confused4: A -30 bez problemu na allegro jest wiec chyba mi te pozostanie. Tylko nadal mam obawy czy nie bede często haczył, jeżdrze raczej po asfaltowych drogach rzadko zjeżdżam na szuter :naughty:

Opublikowano

u mnie na zakrecie jest dziura na min. 20 cm idiotyczne :shocked: jakbym sie gdzies spieszyl to bym spokojnie w to wjechal i po kole... :thumbdown:

kup -30 wg mnie to własnie takie optymalne bedzie ;)

Opublikowano
  • Autor

A teraz takie pytanko do was poniewarz kolega który oferuje mi te zawieszenie posada silnik 2.4 więc o jakieś 110kg lrzejszy od mojego i po załorzeniu jego zwieszenie równierz siądzie jeszcze niżej nież te -20cm + wytłuczenie w jakimś tam stopniu to da spokojnie te -30/-35cm mam racje Panowie :mysli:

Opublikowano

A teraz takie pytanko do was poniewarz kolega który oferuje mi te zawieszenie posada silnik 2.4 więc o jakieś 110kg lrzejszy od mojego i po załorzeniu jego zwieszenie równierz siądzie jeszcze niżej nież te -20cm + wytłuczenie w jakimś tam stopniu to da spokojnie te -30/-35cm mam racje Panowie :mysli:

jak siądzie -30cm to będzie na ziemi :polew:

Opublikowano

ładna ta audiolka :) -moja rada -1 planujesz zminić rozmiar kół to wez lepiej zobacz swoje hamulce ,bo z tego co ja wiem powinieneś tez wymienicć tarcze na wieksze razem z zaciskami , a co do zawiechy uważaj na michę olejową -tam w 2,5 jest aluminim albo coś w podobie i jest naprawdę nisko :))

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

jak siądzie -30cm to będzie na ziemi :polew:

Chodziło mi tylko o to czy 1be używane bedize siedziało tyle co nowe -30mm, a nie ze będzie siedzieć na ziemi :disgust:

Opublikowano
Chodziło mi tylko o to czy 1be używane bedize siedziało tyle co nowe -30mm

a czy zakladajac nowe sprezyny -80 to po pol roku czy roku uzytkowania beda siedzialy jak -100?

Opublikowano
  • Autor

Ot to jest pytanie :>

Opublikowano

ori 1BE jest chyba też bardziej miękkie od czerwonych i radze ci dobierz wg silnika (nacisk pow 1050kg) bo jak sie bujniesz to miske zgubisz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Też tak myślę i będę brał jednak to -30mm, będzie najkorzystniejsze. I dodatkowo poszukam amorków o niższym skoku :naughty:[br]Dopisany: 04 Grudzień 2009, 17:24_________________________________________________

I się zimowo zrobiło :cool1:

23da0493f86fb039m.jpg 35e1d1853d093134m.jpg[br]Dopisany: 05 Styczeń 2010, 19:09_________________________________________________Tylko takie pytanko teraz do was lepiej brać 30/30 czy 30/20 bo mam do wyboru takie opcje :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo i tak zamówię :good:

Opublikowano

A jakie zamawiasz, gdzie i ile cię to kosztuje Sam zastanawiam sie nad zmianą sprężyn i chyba też amorow gdyz przy szybszej jeździe samochód dziwnie się prowadzi wręcz cieżko utrzymać go w rydzach.

Opublikowano
  • Autor

Ja będę zamawiał u tego gościa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=901039873 może i firma nie znana ale zaryzykuje spróbować chodź by dla takiej niewielkiej kasy. I jednak namówili mnie na 30/30 i takie na dniach raczej zamówię :naughty:[br]Dopisany: 27 Styczeń 2010, 23:35_________________________________________________No i amorków od razu też będę szukał tylko zastanawiam się miedzy bilstein a kayaba :mysli: