nuki73 0 Posted May 21, 2007 Share Posted May 21, 2007 Witam wszystkich,jestem posiadaczem audi a4 1900tdi z roku 1999 od miesiąca i już mam problem, padła mi turbina ,wymieniłem ją na zregenerowaną/1100zł/ i po odpaleniu szok silnik gdy wszedł na obroty /załączyła się turbina/nie chciał z nich zejść zaczął bardzo kopcić i pomimo wyłączenia zapłonu silnik nie gasnął,zdusiłem go na biegu i teraz jest problem co dalej?Jeżeli go teraz odpalam to 2 tys obr.wszystko jest ok,ale boję sie go przegazować żeby czegoś nie uszkodzć .RATUJCIE Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark79 1 Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 normalne ze jak ci padnie turbo to olej pojdzie tez w dolot, zmien mechanika, przy wymianie turba należy wyczyścić caly dolot włącznie z intercoolerem i wszystkie rury od dolotu, a potem normalnie go zapal i powinien chodzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
pre_pl 9 Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 no nie wygląda to za ciekawie... olej to już nie tylko w dolot zdaje się poszedł, ta regenerowana turbina ciekawie może wyglądać - należy wyjąć i przejrzeć ja (masz na nią jakąs gwarancję ?) zmieniłem temat - zwróć uwagę jak powinien wyglądać Link to comment Share on other sites More sharing options...
spanky 9 Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 zmien mechanika ... w zadnym wypadku nie odpalaj motoru ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba132 0 Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 Witam zobacz ten temat miałem to samo z turbina moze pomoze http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1378.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuki73 0 Posted May 22, 2007 Author Share Posted May 22, 2007 witam i od razu dziękuję wszystkim za bardzo pomocne rady,tak jak poradził dark79 zmieniłem mechanika i jest już wszystko jasne cały dolot i wszystkie rury były w oleju,czyszczenie zajeło mechanikowi 3godz wymienił wszystkie możliwe filtry,wymienił olej na mobila 10/40,umył silnik,\stwierdził że samozapłon był wynikiem spalania oleju \ za wszystko skasował 4oozł,aktualnie audi smiga aż miło.W piątek czeka mnie jeszcze wymiana rozrządu może znowu ktoś mi doradzi jakiej firmy wybrać i czy wymienić równierz pompę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pre_pl 9 Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 ja pierdykam, chłopie miałeś niesamowite szczęście Co z turbiną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuki73 0 Posted May 23, 2007 Author Share Posted May 23, 2007 Turbina śmiga nie jest napewno uszkodzona,silnik został umyty żadnych wycieków,wszystko chodzi jak narazie idealnie -uuuffff jaka ulga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts