Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Problem z ogrzewaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli ktos mi może w tym temacie pomóc to bardzo proszę, problem polega w tym że słabo mi działa ogrzewanie, zanim pójdę w koszty z płukaniem nagrzewnicy to chciałbym poznac waszą opinię , możę problem jest inny niż zapchana nagrzewnica bo tak mi mechanik powiedział, dzisiaj sprawdzałem błedy na klimatroniku i nic nie wyszło , ale co mnie zastanawia to temp na kanale 49 na klimatroniku dochodzi do 80 c i tyle , na zegaRZE POKAZUJE 90, TEMPERATURA PŁYNU CHŁODZĄCEGO NA KANALE 51 TO 90 C, CZY WARTO WYMIENIAĆ TERMSTAT, MOŻE CZUJNIK JEST WALNIETY, dodam jeszcze że płyn chłodniczy jest bardzo zanieczyszczony

[mod]Proszę uzupełnic frofil[/mod]

Opublikowano

Skoro silnik nagrzewa sie do prawidłowej temp a mimo to z kratek leci tylko ciepłe powietrze to nagrzewnica do płukania, sprawdx najpierw czy weże idace do nagrzewnicy sa gorace czy jeden jest tylko ciepły.

Opublikowano

nagrzewnice można samemu wypłukać - nie trzeba iść w koszty :wink4:

Opublikowano
  • Autor

weże od nagrzewnicy są ciepłe obydwa, ale komputer nA KLIMATRONIKU pokazuje temp silnika 80 c, nie osiaga 90, a jak mozna samemu wypłukać, proszę o jakies instrukcje i czy trzeba nagrzewnice wyjąć?

Opublikowano

dodam jeszcze że płyn chłodniczy jest bardzo zanieczyszczony

Jeżeli płyn jest zanieczyszczony, to mozna sobie tylko wyobrazić co jest w nagrzewnicy :shocked:

Instrukcje masz w wątku "problemy z ogrzewaniem!

Opublikowano
  • Autor

a gdzie sie ten wąż ogrodowy podpina, gdzie znajduja sie króćce od wężownicy

Opublikowano

weże od nagrzewnicy są ciepłe obydwa

Węże powinny być gorące a nie ciepłe! Ściągasz je i na te końcówki zakładasz węża z kranu. Płukasz raz w jedną , raz w drugą stronę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie tez brak ogrzewania,a temp cieczy chlodzacej wskakuje ledwo na 65stopni po jakichs 15min jazdy i to juz maximum. wymienilem termostat ale nic nie pomoglo. na kanale 51 jest 90stopni a na 49 jakies 63-65stopni.

jutro biore sie za przeplukanie nagrzewnicy i zobacze jaki efekt to da-oby pomoglo bo juz czapke i rekawiczki do jazdy musze ubierac ;]

DZIAŁA! :) :) :) Dzis zrobilem plukanie nagrzewnicy i w koncu leci cieple/gorace powietrze!! :D yeeee.

natomiast jesli chodzi o temp na wskazniku nadal to samo czyli max 65stopni. czy moze byc uszkodzony czujnik temp bo termostat wymienialem tydzien temu?

ps. na VAGu z klimy na kanale 1c wyskakuje blad 4.3, czyli wychodzi ze "Czujnik temperatury w kanale świeżego powietrza, czasem przerwa"??

Oto bledy z podlaczonego VAGa zewnetrznego:

Address 08   ----------------------------
 Controller: 8L0 820 043 D 
 Component: A4 KLIMAVOLLAUTOMAT_D75
 Coding: 04143
 Shop #: WSC 06325
 Note: Excessive Comm Errors

Wymieniac czujnik czy cos innego jest na rzeczy?