Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Reflektory soczewkowe słabo świecą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z reflektorami soczewkowymi. Dokładnie to taki, że beznadziejnie świecą światła mijania. Wstawiłem jakiś czas temu żarówki Philipsa z jakiejś wyższej serii i nie za bardzo pomogły. Czy to jest przypadłość tego typu świateł, czy powinienem szukać przyczyny w moim egzemplarzu? Czy jest jakaś możliwość oczyszczenia świateł tego typu?

Pozdrawiam,

Jędrzej

Opublikowano

Reflektory kupiłeś używane? Jeździsz na nich już jakiś czas czy zrobiło się to z dnia na dzień? Oba świecą tak samo słabo?

Opublikowano

regeneracja odbłyśnika :szukaj::naughty:

Opublikowano

Reflektory kupiłeś używane? Jeździsz na nich już jakiś czas ...

patrz na profil kolegi :naughty: ja bym powiedział że auto to kupił używane a reflektory były w nim od nowości :kox:

szukaj tak jak Ive pisze :good: jak dobrze pamiętam to kolega SebMiś (w b5) i LukaszR (w b6) czyścili soczewki

Opublikowano

regeneracja odbłyśnika :szukaj::naughty:

do tego właśnie zmierzałem, a reflektory mógł wymieniać po dzwonie :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Panowie, wybaczcie krótką nieobecność i dziękuję za zainteresowanie tematem. Reflektory mam te same od zakupu, ale dokonałem go rok temu a auto z 2000... reflektory miały czas się zmęczyć :). Moja wiedza o reflektorach kończy się na poprzednim aucie, czyli Mercedesie 190, gdzie miałem okazję potłuc oba reflektory i wymienić własnoręcznie, ale soczewki w A4 jawią mi się jako tajemniczy przybysze z przyszłości motoryzacji :)

Zgodnie z sugestią poszukam na forum info o czyszczeniu.

W sumie to mam jeszcze jedno pytanie. Jak zaglądam do internetu to tam jest zatrzęsienie lamp do A4. Nowe, piękne kilka modeli nawet mi się podoba. Zwykle w cenie kilkuset zlotych z metką Made in China. Czy ktoś próbował? Jakie efekty?

Opublikowano

Made in China. Czy ktoś próbował? Jakie efekty?

tez bylo czesto poruszane-jak bedzisz szukac,poszukaj i o tym,bo to temat rzeka-jedni chwalą,innym sie ie podobaja... :wink4:
Opublikowano

Siema.

Panowie przetrząsnąłem forum odnośnie regeneracji odbłyśnika i prawdę mówiąc nie wiele tego jest. Napisane jest tylko ze zużywa się z czasem i że to jest standard w lampach soczewkowych. Napisane jest również ze należy zwrócić się do specjalistycznego zakładu który regeneruje odbłyśniki(koszt w granicach 100-pare PLN za sztukę).

To jak na prawdę jest z tą regeneracja? Na czym polega taka regeneracja i czy można to zrobić samemu...

Z góry dziękuje za pomoc...

Pozdrawiam

Opublikowano

Przerabiałem ten temat u siebie gdzie nie dawały światła na drogę prawie wcale .

Najpierw rozebrałem lampę i wyczyściełem elementy ( nie zaglądając do odbłyśników soczewki).

Efekt był jedynie wizualny zewnętrznie.

Światła "świeciły" beznadziejnie.

Rozebrałem lampę i po rozebraniu byłem w szoku jak wyglądały odbłyśniki :

Na jednej praktycznie nie było już wcale śladu odbłyśnika, drugi był matowy i wypalony .

Odbłyśniki wysłałem do regeneracji http://www.regeneracja-hc.com/ - bardzo kompetentny i słowny gość.

Koszt regeneracji 80zł od szt plus koszty przesyłki.

Jeżeli wysyłasz całą lampę koszty są inne (gość ci powie jakie)

Troszkę roboty jest z rozebraniem lampy i dostaniu sie do odbłyśnika.

Opublikowano

I powiedz mi Skydiver....po zabiegu regeneracji widzisz duza roznice w swieceniu na droge? Jestes zadowolony?

Opublikowano

witam :)

Kooledzy tak czytam posty odnośnie słabo świecących lamp poliftowych i ten temat dotyczy rowniez moich swiateł gdyz akurat w moim przypadku posiadam ori Valeo xenon i w srode odbieram lampy z naprawy. Słabo świeciły w nocy i zdecydowalem sie oddac je do regeneracji . Maja byc po wymianie soczewek na nowe jak i regenaracji odbłyśnika czyli "płukaniu lustra". Zobacze po naprawie co i jak i dam znac.

Opublikowano
  • Autor

witam :)

Kooledzy tak czytam posty odnośnie słabo świecących lamp poliftowych i ten temat dotyczy rowniez moich swiateł gdyz akurat w moim przypadku posiadam ori Valeo xenon i w srode odbieram lampy z naprawy. Słabo świeciły w nocy i zdecydowalem sie oddac je do regeneracji . Maja byc po wymianie soczewek na nowe jak i regenaracji odbłyśnika czyli "płukaniu lustra". Zobacze po naprawie co i jak i dam znac.

Dzięki za info, czekam na wrażenia. Jeśli będzie działać to proszę o namiary.

Opublikowano

ten typ tak ma.

miałem już 5 audików-wszystkie z soczewkani i wszystkie słabo świeciły

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

I powiedz mi Skydiver....po zabiegu regeneracji widzisz duza roznice w swieceniu na droge? Jestes zadowolony?

Hej :hi:

Jeżeli chodzi o różnice to jak dla mnie jest niesamowita !!! :shocked::slina:

Tak jak pisałem wcześniej najpierw zrobiłem czyszczenie z płukaniem efekt wizualny się pojawił lecz światło na drodze NIE. :disgust:

To co widzimy za szkłem (plastikiem) to odbłyśnik który dotyczy świateł długich i migaczy.

Jezeli chodzi o światło z soczewki to odbłyśnik jest za soczewka i widać jego stan dopiero po wyciągnieciu go.

Mój jeden (orginalna lampa od nowości) w stanie tragicznym prawie nie było śladów odbłyśnika :kwasny:

Druga lampa kupiona w dobrym stanie lecz odbłyśnik wypalony i matowy .

Po regenreacji jestem w szoku jeżeli chodzi o efekt. :slina:

Opublikowano

Ja też się przymierzam do regeneracji moich soczewek w xenonie. Chętnie poczytałbym tutaj jeszcze kilka opinii ;]

Opublikowano

szkoda,że zdjęć żadnych nie zrobiłeś,tez byśmy widzieli... :wink4:

Opublikowano

Miałem ten sam problem w Lexusie, zamontowałem HIDy 6000k i jest o niebo lepiej

Opublikowano

szkoda,że zdjęć żadnych nie zrobiłeś,tez byśmy widzieli... :wink4:

Fotki znalazłem odbłyśników przed regeneracja (fotki i tak nie oddają tego bo lampa odbija)

Jak by ktoś chiał wyślę na maila bo nie wiem jak tu dołączyć fotkę z kompa