Ma1477 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 A więc byłem dziś na zbierzność i gość jakiś mruk nie jestem pewny czy wszystko zrobił dobrze bo dużo partaczy teraz a wieć prosze kogoś kto się zna o sprawdzenie
wojtekce Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 pochylenia przednich kół : lewa strona ledwo mieści się w tolerancji a prawa strona odbiega o 25' od minimalnej
Ma1477 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2009 da się to ustawić? bo pan mówił że nie:(
nc-nc Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Wszystko da się wyregulować, choćby na sankach, na których jest obsadzone przednie zawieszenie. Jedź kolego do blacharza. Niech sprawdzi i na pewno coś doradzi.
wojtekce Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Wszystko da się wyregulować, choćby na sankach, na których jest obsadzone przednie zawieszenie. Jedź kolego do blacharza. Niech sprawdzi i na pewno coś doradzi. to wtedy druga strona się zmieni :gwizdanie:
nc-nc Opublikowano 11 Grudnia 2009 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Oczywiście, że tak. Trzeba ustawić zakres tolerancji. Jeśli samochód podczas szybkiej jazdy utrzymuje prostoliniowy tor jazdy to ja bym nie ruszał tego koła. Jeżeli natomiast auto ucieka w którąś stronę to trzeba się tym zainteresować. Może krzywa zwrotnica, wahacze dolne, drążek.
Ma1477 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2009 no właśnie ucieka w lewo delikatnie, jak jade to tego nie czuć no ale pan mi powiedział że po wymianie zwrotnicy powinno być ok ale palną to tak ooo hmmm nie widać żeby było coś tam krzywe ale coś musi być. ;(
nc-nc Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Gołym okiem nie zobaczysz, że masz krzywą zwrotnice. Krzywa zwrotnica to też nie końcowa diagnoza. Może być krzywy wahacz, drążek, piasta, felga ... etc. Ale chyba od zwrotnicy najlepiej zacząć.
Rekomendowane odpowiedzi