Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem z przyspieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sytaucja wyglada tak ze jak jade na 4 biegu lub 5 i mam 2 tys obrotow i daje gaz do dechy to jest takie jakby wrazenie poslizgu,nie wiem jak to fachowo opisac ale patrzac na obrotomierz to jak dam gazu to stoi a po chwili wyskakuje do ok 2,7 tys , jutro postaram sie nagrac film i wrzucic tutaj,jezeli ktos domysla sie o co chodzi niech da znac zebym sie szykowal,dodam ze na 1,2 czy 3 tego nie ma.

Opublikowano

Jest tak 5 bieg przy tych 2,000rpm full gaz i obroty wzrastaja a predkosc nie . ?? jesli tak to sprzeglo sie slizga

Opublikowano

Dokladnie mi to też wygląda na ślizgajace sprzegło, chyba czeka Cię jego wymiana.

Opublikowano
  • Autor

no dokladnie obroty wzrastaja a predkosc nie :kwasny:

bede na swieta w polsce to pojade do pewnego serwisu i sie upewnie a jakie moga byc koszta i gdzie szukac ?

Opublikowano

no niestety objawy wskazuja na sprzeglo ;)

Opublikowano

Na 100% sprzęgło. Musisz jeździć delikatnie bez gwałtownego przyspieszania aby sprzęgło sie nie ślizgało bo będzie do wymiany także docisk, a autko stanie ci na drodze.

Opublikowano
  • Autor

a to moze miec cos wspolnego z poduszkami pod silnikiem? bo mam do wymiany ale mialem to robic jak bede w polsce...

dzisiaj wzialem cyfrowke i chcialem nagrac film w dobrej jakosci bo z komorki lipa i jak jechalem na 4 dalem gaz do dechy przy 2 tys obr to nie bylo tego poslizgu,auto przyspieszalo normalnie...a moze byc jeszcze taki objaw ze to sprzeglo-jak ruszam na parkingu to jak chce jechac na samym sprzegle to tak slabo rusza,jakis czas temu parkowalem AVF-em 1.9 2002r i tam na sprzegle duzo lepiej auto ruszalo.

Opublikowano

sprobuj zrobic taki test, zaciag reczny i probuj ruszyc(moze troszke wiecej gazu) jak sprzeglo jest padniete to powinno sie slizgac. tylko nie szalej zeby go nie skonczyc/spalic i zzeby kola dwumasowego nie wykonczyc ;). sprzeglo sachs jest bodajrze na pierwszy montaz wsadzane, wiec jak nabardziej wlasciwy wybor.

Opublikowano

zastanów się czy dwumasówki od razu nie zrobić... będzie po kłopocie na 200tyś km

Opublikowano
  • Autor

a jak sie sprawa ma do jezdzenia z duzymi predkosciami?? ja teraz jestem w Danii,na swieta jade do Polski,czy moge np jechac 160 km/h tak jak zawsze jade czy lepiej nie? i czy mam ostroznie przyspieszac przy wiekszych predkosciach?

pomysle nad tym dwumasem bo autem planuje jezdzic jeszcze ok 3-4 lata wiec mialbym spokoj z tym.czy dwumas z tej aukcji jest ok

http://allegro.pl/item845194517_kolo_dwumasowe_audi_a4_a6_superb_passat_1_9_tdi.html

dzisiaj dzwonie do mojego sprawdzonego mechanika i sie umawiam na dzien przed wigilia.

Opublikowano

mysle ze nic sie nie powinno stac tylko delikatnie przyspieszaj zebys dojechal heheh ;). powodzenia i milej drogi

Opublikowano

Czy ewentualnie taki zestaw jest dobry??

http://allegro.pl/item850559810_kpl_sprzeglo_audi_a4_a6_vw_passat_1_9tdi_116_130.html

Mysle jezeli mam zmieniac sprzeglo to na dobre firmowe pod chipa :mysli:

jezeli planujesz chipowac auto to wymieniaj odrazu dwumas bo jezeli sprzeglo juz nie wyrabia to dwumas tez pewnie ledwo zipie, a i po co pozniej placic dwa razy za wymiane jak mozna to zrobic za jednym zamachem.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za rady :good: jestem ustawiony z mechanikiem na 23 grudnia,takze zobaczymy co mi powie,jezeli bedzie to sprzeglo to odrazu dwumas tez bede wymienial,trudno taki prezent na swieta mi auto sprawi :kwasny:

ps moj ojciec twierdzi ze to moze byc cos od sprzegla tzn ze moze jest zle naciagniete czy cos takiego

no i jestem po wizycie w serwisie....diagnoza sprzeglo :kwasny: mechanik twierdzi ze 2 mas Luk-a to pochodza z regenereacji i ze on poleca mi Sachsa,czesci Luka sa troche tansze,np sprzeglo Luk 450/kpl Sachs 820/kpl,jesli chodzi o 2 masy to ceny sa praktyczenie takie same,powiedzial mi ze przy okazji moze mi wymienic olej w skrzyni biegow :mysli: dobry pomysl? co Panowie wiecie o czesciach Luk/Sachs a i jaki olej do skrzyni biegow? motul :mysli: