Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Tylna wycieraczka avant problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zamontowałem z elektrykiem silniczek w mojej audi taki poliftowy zamontował przekaźnik ponieważ jest inne sterowanie zamiast plusa był minus i wszystko działa ale okazało sie ze wycieraczka pracuje od prawej do lewej czy jest mozliwoś zmiany pracy silnik z lewej na prawa

czy ktoś też tak mial;[br]Dopisany: 12 Grudzień 2009, 18:09_________________________________________________czy pomoże zmiana plusa z minusem

Opublikowano

zmien kolego bieguny miałem podobnie popaliło sie wsio ale zrobił mi kolega elektronik teraz mam troche dodatków do silniczka ale buja jak złoto:D

Opublikowano

zmien kolego bieguny miałem podobnie popaliło sie wsio ale zrobił mi kolega elektronik teraz mam troche dodatków do silniczka ale buja jak złoto:D

tak napisałeś że można zrozumiec to na dwa sposoby - nie wiem czy po wymianie popaliłeś wszystko czy popaliło się przez co innego.

Jeżeli wiesz o co chodzi to napisz jaśniej które kabelki poprzemieniać.

Opublikowano

kolego wez sobie odepnij wtyczke od silnika sa tam cztery kabelki kazdy sprawdz na wlaczonej wycieraczce:D niewiesz jak jest miernik niestac cie na miernik wez zarowke z auta i podepnij ja i dotknij do masy gdzie sie swieci bendzie prad gdzie nie to minus mi to zrobil ziom ze stycznikiem i zapierdziala jak nowy ja spalilem szczotki ciezko je dostac ale magia swiat w czestochowie wszystko wyrwe i mam juz problem z glowy a jak nie dasz rady bende nad morzem to pomoge bo bede blizej olsztyna:D w najgorszym wypadku zrobie ci fotki wszystkiego i wysle jak to wyglada:D

Opublikowano

siedziałem z jakis rok temu przy mojej wycieraczce jak ją naprawiałem i nie pamiętam czy jest tam napięcie od razu czy tylko w momencie włączania wycieraczki. Wiem też że silniczek można łatwo zepsuć, a jego naprawa to nic ciekaweg (jest tam trochę elektroniki a co do szczotek to faktycznie kibel - szukalem po olsztynie i skończyło sie na dorobieniu z jakiegoś robota kuchennego).

A reasumując po prostu napisz czy przekłada się 2 przewody czy wszystkie.

Opublikowano

ja u siebie wymieniłem. tyle, że kupiłem jakąś używaną i działa ale nie tak jak powinna. manetka ma dwa ustawienia dla tylnej wycieraczki - bieg ciągły [lub przerywany, nie jestem pewien] i spryskiwacz. u mnie ciągły nie działa, spryskiwacz owszem, a jak spryskuję przednią szybę to włącza się tylna wycieraczka ale bez spryskiwacza... właściwie teraz wcale nie działa bo w pewnym momencie na trasie włączyło sę tylne pióro samo z siebie i trzeba było wtyczkę z silniczka wyjąć żeby zdechła...

ktoś ma jakiś pomysł? dodam jeszcze że mam przedliftowe b5 '98 i zero pewności czy nowy silniczek nie ma innego sterowania.