Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Porównanie alarmów (jaki jest lepszy czy tez wart kupna)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam...

mam pytanie a nawet prozbe w pomocy doboru alarmu

ktory chcialbym sobie zamontowac.

ponizej sa strony allegro z tymi alarmami:

1. http://www.allegro.pl/item851149924_alarm_piloty_scyzoryk_logo_vw_skoda_audi_seat.html

2. http://www.allegro.pl/item847551996_sam_zamontuj_alarm_do_audi_a4_b5_1995_2000r.html

nie znam sie na tym

ale jak mam pojechac do jakiejs firmy i wstawic 3x droższy, a moze nie lepszy. :wallbash:[br]Dopisany: 15 Grudzień 2009, 20:30_________________________________________________kluczyk mam zwykły.

a tu sprzedaja alarm scyzoryk tylko imobilizer przelozyc i grot dorobc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja też podpinam się pod te pytanie...

Opublikowano

oba są podobne w funkcjach-wiec tu trzebaby przy wyborze kierowac sie opiniami posiadaczy, a nie listą funkcji-popatrz na Feedbacki tych,ktorzy to kupili...

do zamontowania alarmu wybierz dobrego elektryka,bo jesli zlecisz to komus,kto sie na tym kompletnie nie zna-to niedosc ze wyrzucisz pieniadze na alarm-to jeszcze niewiele to zmieni,zalozenie alarmu to jedno,a ukrycie wszystkich jego podzespołów to drugie-bardziej wazne :wink4:

Opublikowano

a jak z tym scyzorykiem? bo pytałem już goscia od dorabiania kluczy i on twierdzi ze nie kazdy da się dorobić bo niby szerokość grota sien ie zgadza czy jakoś tak, a mam zwykły kluczyk bez immo, a dodam ze alarmu nie mam tylko pilot z centralką( którą muszę zmienic bo czasami się zacina i nie gasi kierunków) więc podłączenie będzie już łatwiejsze bo wszystko jest

Opublikowano

szerokość grota sien ie zgadza

grot i mozesz ze swojego klucza przelozyc i nic nie trzeba ciąć :wink4:

jak to nie masz immo? :mysli: skąd ta pewność...

Opublikowano

a gdzie ma być te immo w tym kluczyku jak to taki zwylkły najzwyklejszy kluczyk jest ( grot zalany w plastku bez mozliwości otwarcia )

Opublikowano

a gdzie ma być te immo w tym kluczyku jak to taki zwylkły najzwyklejszy kluczyk jest ( grot zalany w plastku bez mozliwości otwarcia )

pytam,bo immo w A4-to standard-pastylka pewnie jest tam w srodku tego klucza :wink4:
Opublikowano

oki to sie sprawdzi, ale ta szerokość grota to robi jakąś ważniejszą rolę bo na allegro jest sporo takich scyzoryków z opise uniwerasalne to znaczy ze mozna dorobic do każdego modelu, jezeli tak to gość od dorabiania kluczy wcale się nie zna :chytry::)

Opublikowano

na grocie masz symbol np HAA http://cgi.ebay.co.uk/Audi-Uncut-Flip-Key-Blade-New-Style-Remote-Short-Blade_W0QQitemZ260526398407QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3ca8955bc7

tak wygląda i ta sama informacja powinna byc na pilocie z alarmu-jaki grot tam podpasuje

Opublikowano

aha bardzo cenna wskazówka :good: to sprawdze oznaczenie na swoim i jak będę szukać to scyzoryczek z takim samym symbolem... :good:

Opublikowano

tylko ze te scyzoryki w tych alarmach sa marnej jakosci... niestety made in china... po taniości robione :confused4:

Opublikowano

groty są twarde i ciutkę za wąskie.

Lepiej kupić czysty grot oryginalny od kluczykarza, no chyba że oryginalnie masz scyzoryk to można z niego przełożyć.

To samo tyczy się pastylki immo.

Też można ją przełożyć z oryginalnego klucza.

Jeśli nie jest to scyzoryk to wyjęcie pastylki immo z oryginału wiąże się z częsciowym zniszczeniem obudowy kluczyka oryginała.

Opublikowano

tak mój grot kluczyka ma oznaczenie ah . a czy zwykły grot da sie przełożyć do scyzoryka i bedzie pasować? a mam tez pytanie z innej beczki.. bo moj sterownik od c. zamka ma takie wąskie wejscie na kostkę a te z allegro widzę ze jakieś szerokie to znaczy ze będę musiał na nowo chyba wszystko podłaczyć? i macie moze jakiegoś sprawdzonego allegrowicza od sterowników ze scyzorykiem?

Opublikowano

Polecam ten drugi zestaw alarmu. Pół roku temu kupiłem podobny z centralnym i domykaniem szyb. Zamontowałem sam w dwie godziny i działa jak na razie bez problemu.