Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy podejdzie lampka oświetlenia wnętrza z golfa IV ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dołączam się do pytania. Te w a4 są zazwyczaj powycierane i odstraszają, natomiast z vw bardzo ładnie się prezentują tylko czy elektrycznie to samo?

Opublikowano

Dołączam się do pytania. Te w a4 są zazwyczaj powycierane i odstraszają, natomiast z vw bardzo ładnie się prezentują tylko czy elektrycznie to samo?

Ja u siebie mam lampkę z Passata B5 od ojca, bo on sobie sprawił tą z ledami. Pasowała bez problemu - to jest ta lampka bez szybra ale z tymi małymi do czytania, ori miałem taką prostą z jedną żarówką, a napisze Wam jeszcze że mojemu kumplowi tak się spodobała lampka mojego ojca że zakupił dokładnie ta samą do Bory więc... :good:.

PS. Wszystkie trzy samochody bez szybru - ale lampki 100% kompatybilne!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadza się ja już mam zamontowaną lampkę z passata b5 i polecam taką wymianę. Pasuje idealnie i doszły mi w nowej lampce przyciski do "czytania" bo w starej nie było :naughty: Mam szybra i działa idealnie jestem bardzo zadowolony :good:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

No a ja bym się kłocił z tym pasowaniem.

Kupiłem taką lampkę: http://moto.allegro.pl/item990456914_vw_passat_b5_lampka_wnetrza_szyberdach_kompletna.html

i wogóle się nie mieści w ten otwór w podsufitce. Na dodatek jak podłączyłem kostkę od podświetlania to cały czas świeci mała boczna lamka i nie da się jej wyłączyć

Opublikowano

wystarczy odgiąć dwa haczyki trzymające płytkę z elektroniką od strony szyby przedniej i wchodzi bez problemów . A lampka się świeci bo guzik masz wciśnięty i pewnie się przyblokował, rozruszaj go.....[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2010, 21:25_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t8512.0.html;highlight=szymoonk

foty w profilu zamontowanej lampki z passata

Opublikowano

No i już wszystko wiem.

Taka lamka nie podchodzi: http://moto.allegro.pl/item990456914_vw_passat_b5_lampka_wnetrza_szyberdach_kompletna.html

A taka podchodzi: http://moto.allegro.pl/item979434098_lampka_oswietlenia_sterowanie_passat_b5.html

Różnice?

1- W pierwszej lampce nie ma przewodu od sterownika szyberdachu a w A4 trzeba z przewodem który wpina się pod silnik szyberdachu.

2- Dokładnie tego nie widać ale mają różne wyprofilowania tego łuku na obudowie przy pokrętle i dlatego nie mieści się w podsufitkę.

A co do problemu z wyłączeniem jednej bocznej lampki to już wszystko działa. Po prostu w jednym z bocznych przycisków wyskoczył taki mały plastikowy element na którym są styki. Teraz tylko trzeba sprzedać tą i kupić taką jak pasuje.

Opublikowano

wystarczy odgiąć dwa haczyki trzymające płytkę z elektroniką od strony szyby przedniej i wchodzi bez problemów .

Mówisz o tych plastikowych zaczepach trzymających płytkę drukowaną ?

Trzeba je odgiąć czy po prostu wyłamać ? Jeśli odgiąć to w stronę szyberdachu czy szyby ?

U mnie jest taki sam objaw - wszystko pasuje idealnie (z zewnątrz) - ale jakby coś blokowało tę lampkę od środku, właśnie od strony szyby.

Opublikowano

Tak o tych haczykach mówię i wystarczy je mocno odgiąć w stronę szyby bądź też spiłować ale tego drugiego nie testowałem bo wlazła i już nie kombinowałem :hi:

Opublikowano

Dzięki, w takim razie w sobotę biorę się za te lampkę i kilka innych detali.