Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Kontrolka podgrzewania świec.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem od niedawna na forum.

Szukałem i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie (może źle szukałem :confused4:).

Chodzi o kontrolkę podgrzewania świec, w ogóle się nie zapala i stąd moje pytanie.

Czy w Audi A4 B5 95r 1.9 TDI jest w ogóle taka kontrolka? Wydaje mi się że raczej na pewno jest ale dlaczego może się nie zapalać? Teraz jest zdecydowanie poniżej 5 stopni więc świece grzeją. Czy po prostu jest przepalona czy może jest jakiś inny powód?

Z góry dzięki

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Musi być kontrolka. Zacznij od sprawdzenia żaróweczki w zegarach.

Opublikowano

Witam wszystkich jestem od niedawna na forum.

Szukałem i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie (może źle szukałem :confused4:).

Chodzi o kontrolkę podgrzewania świec, w ogóle się nie zapala i stąd moje pytanie.

Czy w Audi A4 B5 95r 1.9 TDI jest w ogóle taka kontrolka? Wydaje mi się że raczej na pewno jest ale dlaczego może się nie zapalać? Teraz jest zdecydowanie poniżej 5 stopni więc świece grzeją. Czy po prostu jest przepalona czy może jest jakiś inny powód?

Z góry dzięki

Pozdrawiam :)

zrób test vagiem zegarów :gwizdanie:
Opublikowano

Wiec zacznij od sprawdzenia żarówki w zegarze potem przekaźnik świec żarowych a na końcu świece gdzieś znajdziesz usterkę jak zapalisz na zimnym z rana to napewno podgrzewa ci świece inaczej zapomnij o uruchomieniu auta jak by świece nie działały

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za podpowiedzi jutro się za to wezmę :) napiszę co z tego wyszło :)

Opublikowano

WItam. mam ten sam problem, sprawdzalem żaróweczki w liczniku no i nic :/ silnik pali ładnie, wiec nie wiem gdzie problem :/ zastanawiam sie tylko, czy jest taka możliwość, zeby w zegarach, w miejscu gdzie jest zaróweczka, wytarł się ten lut(sreberko, jakis przewodnik-nie wiem co to jest ;p ) jak się wkłada zarówkę, to na górze i na dole, na zielonej plytce ( na której jest wszystko wlutowane) mam nadzieje ze w miare jasno określiłem :D

pozdr

Opublikowano

WItam. mam ten sam problem, sprawdzalem żaróweczki w liczniku no i nic :/ silnik pali ładnie, wiec nie wiem gdzie problem :/ zastanawiam sie tylko, czy jest taka możliwość, zeby w zegarach, w miejscu gdzie jest zaróweczka, wytarł się ten lut(sreberko, jakis przewodnik-nie wiem co to jest ;p ) jak się wkłada zarówkę, to na górze i na dole, na zielonej plytce ( na której jest wszystko wlutowane) mam nadzieje ze w miare jasno określiłem :D

pozdr

Skoro pali ładnie, to po co szukać dziury w całym?

Opublikowano

ano po to by mieć kontrolę diagnostyki czujników i elementów wykonawczych sterujących pracą silnika i innych ważnych podzespołów, kontrolka ta jest od sygnalizowania wszelkich błędów zapisywanych przez sterownik silnika, sygnalizuje również usterkę czujnika świateł stop a brak sygnalizowania tej usterki i brak świadomości o tym przez kierowcę może doprowadzić do nieprzyjemnej sytuacji na drodze, poza tym jej zapalanie i gaśnięcie przed rozruchem silnika świadczy o samodiagnozie sterownika silnika.

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

teraz w zimie sie przydaje....

teraz w zimie sie przydaje.... bo nie wiesz czy silnik trzymać na zapłonie 5 sekund czy 25... no i zgadzam się z kolegą Sztomel