Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] N75 jak się dostać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Panowie. Potrzebuję dostać sie do zaworu N75.. i nie wiem jak, czyli co zdemontować, żeby byłoto możliwe odkręcić, bez jakiś poważnych uszkodzeń rąk.

Chciałbym również podkreślić że jestem totalnym laikiem, wiec prosze o jak najprostszą odp.

:notworthy:

Opublikowano

jedz do mechanika i po problemie, a tak na poważnie to 2min i masz go w ręce, dwoma nakrętkami jest przykręcony

Opublikowano

10 nasadowa i działasz , jest przykręcony od góry i od dołu , troche rypania jest ale sie da zrobić . gdzie jest N75 mam nadzieje wiesz ;) , żebyś se naprzykład syreny z alarmu nie odkręcił :decayed:

Opublikowano
  • Autor

gdzie jest to wiem. tylko już całe rece sobie podrapałem, a ten siedzi jak gdyby nigdy nic!

próbowałem też zacząć od odpięcia przewodów i tez lipa, nie wiem jak mocno mam ciągnąc żeby nic nie wyrwać.

z reszta jak probowałem wyciągnąc przewody to wyczułem jakby tam była mała dziurka w jednym na końcu tzn. przy wejściu w zawór, i teraz pytanie: czy to moze powodowac wpadanie autka w tryb awaryjny przy 3200 obr?

Opublikowano

może a nawet musi bo n75 nie steruje bez podciśnienia, przez to wpada w awaryjny

Opublikowano
  • Autor

jednak to nie dziurka. ale jak poruszyłem zawór okazało sie ze jeden (taki krótki wężyk) po prostu wyleciał, nie z zaworu, ale z innego miejsca, nie wiem jakiego :embarrassed: . podejrzewam ze nie siedział jak powinien i to powoduje problem. ale oczywiście żeby rozwiac wszelkie wątpliwości musiałbym go podłączyć we własciwe miejsce i teraz prośba:

Gdzie go mam włożyć?!! :mysli: [br][br]Dopisany: 20 Grudzień 2009, 14:18_________________________________________________ widze że nie ma chętnego żeby mi pomóc...

więc zrobie tak jak mi żona powiedziała i wsadze se go w d... haha

a tak na poważnie, żadnych pomysłów?!

Opublikowano
okazało sie ze jeden (taki krótki wężyk) po prostu wyleciał, nie z zaworu, ale z innego miejsca, nie wiem jakiego :embarrassed: . podejrzewam ze nie siedział jak powinien i to powoduje problem. ale oczywiście żeby rozwiac wszelkie wątpliwości musiałbym go podłączyć we własciwe miejsce i teraz prośba:

Gdzie go mam włożyć?!!

a skąd my mamy wiedzieć skoro nie wkleiłeś tutaj żadnej fotki jak to teraz u Ciebie wygląda, wklej fotki z kilku ujęć to podpowiemy gdzie ma być wpięty, najprościej sprawdź to wg tego schematu, przypuszczam, że wypiął Ci się z rozgałęzienia :

http://www.a6klub.pl/download.htm?id=6784&sid=5d63c50d7c19e3b38af9ba2aac4a9add